La UAB és la universitat amb més graus en les 5 primeres posicions al rànquing d'El Mundo

Estudiants
La UAB encapçala enguany el rànquing del diari El Mundo -que analitza els 50 graus univesitaris més sol.licitats-, i és la universitat de l'Estat espanyol que obté més graus entre les primeres cinc posicions. En total, són 24 graus de la UAB -un més que l'any passat- els que es sitúen en els cinc primers llocs d'Espanya: cinc en 1a posició, set en 2a posició, sis en 3a posició, tres en 4a posició i tres en 5a posició.

08/05/2019

La primera posició del rànquing l'obtenen els graus de la UAB de Veterinària, CC.Ambientals, Comunicació Audiovisual, Publicitat i RR.PP i CC. Polítiques i de l'Administració.

La UAB destaca en la classificació al rànquing sobre els 50 graus més demandats d'Espanya que elabora el diari El Mundo, i enguany es converteix en la universitat que sitúa més graus en les cinc primeres posicions.

Concretament, 24 graus de la UAB (un més que l'any passat) figuren en els cinc primers llocs de la classificació a les seves respectives categories. Cinc graus a la primera posició, set a la segona, sis a la tercera, tres a la quarta i tres en cinquè lloc.

Així, 5 estudis de la UAB han assolit la primera posició del rànking: Ciències Ambientals, Ciència Política i Gestió Pública, Comunicació Audiovisual, Publicitat i Relacions Públiques i Veterinària.

A més, s'han classificat en segon lloc 7 graus de la UAB: Traducció i Interpretació, Biologia, Educació Social, Educació Infantil, Educació Primària, Física, Química.

La 3a posició ha estat assolida per 6 graus: Biotecnologia, Estudis Anglesos, Llengua i Literatura espanyoles, Comptabilitat i Finances, Matemàtiques, Teràpia Ocupacional.

Els graus d'Economia, Periodisme i Psicologia, s'han situat en quarta posició.

I els graus d'Història, Història de l'Art i Medicina apareixen en el cinquè lloc de la seva categoria.

El Mundo analitza cinquanta graus impartits a universitats d'arreu de l'Estat (d'aquests cinquanta, la UAB n'imparteix trenta-cinc). Aquest és la 19ena edició d'aquest rànking dels graus més sol.licitats pels alumnes i les cinc millors universitats per cursar-los.

La classificació és fruit de 25 criteris de selecció (dades obtingudes a través de les pròpies universitats sobre la demanda, els recursos disponibles, els plans d'estudis i els resultats assolits, a més d'altres dades de context), l'opinió de 2.000 professors i d'altres indicadors objectius com ara els rànquings internacionals o els informes de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA). Cadascun d'aquests aspectes pesa, respectivament, un 50%, un 40% i un 10% al resultat final de cada grau.

Després de la UAB, la universitat que compta amb més graus entre les 5 primeres posicions és la Universidad Complutense de Madrid, amb 23 titulacions en el rànking, i a continuació, la Universitat de Barcelona, amb 17 estudis dins les 5 primeres posicions.


Més informació: Ranking de Universidades Españolas (El Mundo)