"Dones Economistes", una exposició que busca reivindicar el rellevant paper de les dones a l'Economia

Exposició Dones Economistes, davant l'entrada principal de la Biblioteca de Ciències Socials
Exposició Dones Economistes, davant l'entrada principal de la Biblioteca de Ciències Socials

La presentació de l’exposició realitzada el passat 4 de maig va comptar amb la participació de la Degana de la Facultat Judith Panadés, la Vicedegana del Col·legi d'Economistes Àngels Fitó i el President de la Societat Catalana d’Economia Eduard Arruga

13/05/2022

La iniciativa del Col·legi d'Economistes de Catalunya (CEC), que va impulsar l'any 2020, exposa 26 panells de dones economistes en què detallen les trajectòries de 15 economistes catalanes i 11 economistes estrangeres. “Cal mostrar la seva contribució a la societat i a la ciència econòmica”, digué Clara Bassols del CEC. La Facultat d’Economia i Empresa ha acollit la mostra davant l'entrada principal de la Biblioteca de Ciències Socials (passadís entre el hall de la Facultat d'Economia i Empresa i la Facultat de Dret). Rosa de Luxemburg, Esther Duflo o Muriel Casals són algunes d'aquestes personalitats, a les quals es vol rendir homenatge. 

 

A més, la Degana de la Facultat, Judith Panadés, va presentar la Dona Economista d’enguany de la facultat, Janet Yellen. "Nosaltres tenim en compte dos principals criteris: aspectes acadèmics i rellevància a la societat, és a dir, a l'economia real. Janet Yellen és la primera dona dels Estats Units que aconsegueix ser secretaria d'Estat i, també, és l'única persona que ha estat presidenta de les tres institucions econòmiques més importants", afirma Xavier Vilà, secretari acadèmic de la Facultat d'Economia i Empresa.

 

D'altra banda, la Biblioteca de Ciències Socials ha decorat les seves vidrieres explicant l’extens recorregut de Janet Yellen. Al mateix temps, la filosofa Judith Butler i l'economista Claudia Goldin també en formen part del mural a l’entrada de la biblioteca.

 

Podeu visitar també una exposició virtual fent clic.