Vés al contingut principal

Jornada "L'aplicació de les noves tecnologies al patrimoni cultural"

Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

La VI Jornada Art i Patrimoni a la Seu d’Ègara que se celebra enguany dedicada a «L’aplicació de les noves tecnologies a la història de l’art antic i medieval. Estat actual i reptes de futur» acosta la ciutadania a una nova manera de mirar el patrimoni cultural i, alhora, crear un espai de reflexió i debat sobre el paper de les noves tecnologies.

L’activitat, que comptarà amb la participació d’especialistes provinents de diferents institucions i universitats, és fruit de la col·laboració de l’Ajuntament de Terrassa amb l’associació Terrassa amb la Seu d’Ègara (TASE) i la xarxa CORE de Patrimoni Cultural de la UAB, que agrupa més de 40 grups i centres de recerca, instituts, escoles i departaments universitaris, així com infraestructures de recerca i serveis cientificotècnics en col·laboració amb el sector públic i privat.

Al llarg de la Jornada els ponents analitzaran nous instruments digitals que permeten avançar en el coneixement dels monuments i les obres d'art (digitalització 3D, realitat virtual, immersiva i augmentada, videomapping).

L’escenari de la trobada, la Seu d’Ègara, és un conjunt monumental que ja ha estat escenari d'iniciatives que demostren aquesta transició digital, com el videomapping realitzat l’any 2019, o la fotogrametria digital de Sant Miquel impulsada per l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica. Recentment, en el marc del projecte Giravolt de la Generalitat de Catalunya, s’ha escanejat una  desena d’objectes del fons del Museu de Terrassa corresponents a les etapes ibèrica i romana.

L’assistència és gratuïta, però requereix inscripció prèvia. El període d'inscripció finalitza el 23 de novembre.

Programa de la Jornada