Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Homenatge al profesor Joan Martínez Alier

Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) retrà homenatge a Joan Martínez Alier i a la seva obra.

Els organitzadors han programat una jornada d'activitats diverses que tindran lloc tant a la seu de l'ICTA-UAB com a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències. Algunes de les activitats només estaran adreçades a la comunitat ICTA-UAB i d'altres estaran obertes a tothom que hi vulgui participar.

  • La sessió del matí (9-12 h) consistirà a un taller sobre l'Escola d'Ecologia Política i Economia Ecològica de Barcelona, basat en el nou llibre de Villamayor i Muradian (eds.).
     
    • De 9 a 10:30h, a l'ICTA-UAB hi haurà una sessió semipública (només oberta a la comunitat de l'ICTA-UAB) per fer una pluja d'idees sobre el pla d'estudis d'un nou curs sobre l'Escola.
       
    • De 11 a 12 h, a l'ICTA-UAB hi haurà un seminari/webinar públic sobre l'agenda de l'Escola Escola d'Ecologia Política i Economia Ecològica de Barcelona.
  • De 12.30 a 14 h, a la Sala de Graus (Facultat de Ciències) Joan Martínez Alier impartirà una conferència honorífica titulada «The Making of World Movements for Environmental Justice», seguida d'un debat amb el públic. La sessió estarà moderada per Roldan Muradian, professor de la Facultat d'Economia de la Universitat Federal Fluminense de a Rio de Janeiro i president de la International Society for Ecological Economics.
  • La sessió de la tarda, de 15.30 a 18 h, ret homenatge a Joan Martínez Alier a l'ICTA-UAB. Col·legues i representants de diversos grups compartiran les seves opinions i records sobre l'important paper que va tenir a les seves vides, per a l'ICTA-UAB i per a la comunitat investigadora en general.

Nascut a Barcelona el 1939, Martínez Alier és catedràtic emèrit i investigador titular des del 2010 de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB), del qual va ser un dels impulsors. Va ser guardonat amb el Premi Balzan 2020.

La seva línia de recerca gira al voltant de la relació entre l’ecologia i l’economia, i va des de la història agrària o ambiental a la política ambiental o l’ecologia política. Actualment dirigeix la revista Ecologia Política i algunes de les seves publicacions destacades són L’ecologisme i l’economia (1984), Economia ecològica i política ambiental (amb Jordi Roca, 2001) o L’ecologisme dels pobres (2005).