Activitats
Dilluns, 1 Juny 2015
Dia · Setmana
10:00
VI Jornades Doctorals del Departament de Química
Descripció:
Les Jornades Doctorals de Química de la UAB celebren la 6ena edició de l'1 al 3 de juny. La trobada pretén enfortir el vincle dels futurs doctors amb el món laboral i impulsar l’esperit emprenedor, donant també a conèixer recerques punteres que s’estan duent a terme a nivell global, mitjançant la participació de conferenciants destacats.
Enguany compten amb la participació del següents investigadors:
Dimecres, 1 de juny, Luis Liz-Marzán, professor-investigador Iberbasque i director científic del Centre d’Investigació Cooperativa en Biomateriales (CIC biomaGUNE) oferirà la conferència “Molecular Thinking for nanoplasmonics Design”.
Dijous 2, Luisa Torsi, professora de Química Analítica de la Universitat de Bari “A.Moro”, parlarà sobre “Organic Bio-electronics for futur ultra-high sensitive and low-cost sensing applications”.
Divendres dia 3, Luisa de Cola, professora i càtedra AXA de Química Biomaterial de l’Institut de Ciència i Enginyeria Supramoleculars (ISIS) de la Universitat d’Estrasburg, impartirà la conferència “Nanomedicine: dream or reality?”.
L'accés a les Jornades és obert, però les persones que no formen part del Departament de Química cal que s'inscriguin prèviament escrivint al correu electrònic gestio.postgrau.quimica@uab.cat.
Més informació sobre les VI Jornades Doctorals del Departament de Química
Ubicació: Sala d'Actes de la Facultat de Ciències
Data: Dilluns 1, Juny de 2015 - 10:00h
Data fi: Divendres 3, Juny de 2016 - 13:30h
Organitzador: Departament de Química
Dijous, 7 Abril, 2016
18:00
Exposició: "Yasuní - Expedició Científica a l'Amazònia Equatoriana 2014"
Descripció:
L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) acull l'exposició fotogràfica del biòleg i fotògraf Pau Cardellach, "Yasuní - Expedició Científica a l'Amazònia Equatoriana 2014". L'exposició mostra una selecció de quaranta imatges realitzades per Pau Cardellach durant una expedició científica organitzada per l'Institut de Biodiversitat Tropical (IBT) amb destinació a l'estació científica del Parc Nacional i Reserva de la Biosfera del Yasuní, gestionada per la Pontificia Universidad Católica de Ecuador (PUCE) i situada al mig de la selva equatoriana. Les imatges són un petit homenatge a aquest territori del Yasuní del qual l'investigador va quedar enamorat, no només de la bellesa del medi natural i la riquesa de la seva biodiversitat sinó també del contacte establert durant un mes amb les ètnies locals, especialment amb la dels Waorani. L'exposició consta de tres parts ben diferenciades. A la primera part, "Biodiversitat", es mostren imatges de la rica diversitat que es pot veure al parc, el més gran en nombre d'espècies registrades per hectàrea de tot el planeta. Una segona part, "Nova vida Waorani", reflecteix com aquesta ètnia, que tradicionalment vivia a la selva, resideix ara en comunitats més o menys acomodades amb alguns avenços tecnològics, tal i com succeeix a la forma de vida occidental, mentre que la tercera part, "Projecte ONKA", recull la construcció d'una llar tradicional Waorani.
Més informació.
Ubicació: Planta baixa de l'edifici ICTA-UAB, Campus UAB (Bellaterra).
Data: Dijous 7, Abril de 2016 - 18:00h
Data fi: Dimarts 31, Maig de 2016 - 20:00h
Dimarts, 3 Maig, 2016
12:00
Xiringu sobre sexualitat i drogues de la FAS del mes de Maig
Descripció:
El Xiringu és el punt itinerant d'informació i assessorament sobre sexualitat i drogues de la Fundació Autònoma Solidària (FAS) dinamitzat per estudiants de la UAB que, dos dies a la setmana en horari de migdia, és a facultats diferents del Campus per solucionar interrogants i oferir material de prevenció a l'alumnat de la universitat.
El mes de Maig de 2016, el Xiringu serà:
Dimarts 3 i Dijous 5: Facultat de Biociències
Dimarts 10 i Dijous 12: Facultat d'Economia i Empresa
Dimarts 17 i Dijous 19: Facultat de Ciències de la Comunicació
Dimarts 24 i Dijous 26: Facultat de Veterinària
Ubicació: Campus de la UAB
Data: Dimarts 3, Maig de 2016 - 12:00h
Data fi: Dijous 26, Maig de 2016 - 15:00h
Dijous, 12 Maig, 2016
09:00
Exposició: "2016 Any Internacional dels Llegums"
Descripció:
L'Assemblea General de les Nacions Unides ha proclamat l'any 2016 Any Internacional dels Llegums, per sensibilitzar la població mundial sobre els avantatges nutricionals d'aquests aliments. Per aquest motiu la Unitat de Fisiologia Vegetal de la Facultat de Biociències ha muntat a la Biblioteca una exposició sobre llegums on es poden observar diferents tipus de llavors i de plantes, mètodes de germinació, cultius in vitro i hidropònics, així com també una col·lecció de monografies i alguna revista centrades en la investigació sobre aquests aliments. La mostra restarà a les vitrines durant tot el mes de maig, fet que permetrà veure en directe el desenvolupament d’algunes de les plantes exposades. Amb aquesta activitat, es vol posar de manifest que els llegums: són rics en nutrients, són accessibles econòmicament i contribueixen a la seguretat alimentària a tots els nivells, aporten importants beneficis per a la salut, fomenten l’agricultura sostenible i contribueixen a la mitigació i a l'adaptació al canvi climàtic i promouen la biodiversitat.
Més informació.
Ubicació: Biblioteca de Ciència i Tecnologia, Campus Bellaterra. UAB.
Data: Dijous 12, Maig de 2016 - 09:00h
Data fi: Dimarts 31, Maig de 2016 - 21:00h
Dijous, 26 Maig, 2016
09:00
Refugiats saharauis: Regugiats invisibles? 40 anys d'exili i resistència
Descripció:
L'Assemblea Paulaner, col·lectiu inscrit en elDirectori, organitza un seminari sobre la cooperació al desenvolupament en un escenari de "cronificació d'un poble refugiat).
Enguany es compleixen 40 anys des de que els primers saharauis vas ser acollits en els campaments prop de Tinduf (Argèlia). Aquestes families van fugir del Sàhara occidental el 1975, constituint una de les crisis de refugiats més prolongades a nivell mundial.
El procés de descolonització del Sàhara Occidental continua sense solucionar-se i les resolucions de les Nacions Unides reafirmant l'exercici del dret a l'autodeterminació per part del poble saharaui encara no s'han complert ni acceptat per part dels països implicats.
Aquest estancament provoca un conflicte polític, així com un greu problema humanitari a causa de la situació dels saharauis als campaments de refugiats del sud d'Argèlia, els quals depenen de la cooperació i l'ajuda internacional per a la seva supervivència.
Aquest seminari proporcionarà diferents punts de vista sobre les problemàtiques dels refugiats saharauis. Així doncs, les xerrades seran a càrrec de professionals en l'àmbit sanitari i experts en cooperació al desenvolupament internacional, per tal de debatre les implicacions polítiques, socials i sanitàries del conflicte del Sàhara Occidental, amb l'objectiu final de reflexionar i donar visibilitat a una crisi de refugiats que fa 40 anys que existeix. Al final de la jornada es projectarà el documental "Kafana" de Medicusmundi Catalunya.
Ubicació: Sala de Graus de la Facultat de Medicina
Data: Dijous 26, Maig de 2016 - 09:00h
Data fi: Dijous 26, Maig de 2016 - 18:30h
10:00
UAB Talks
Descripció:
Les UAB Talks neixen el 2015 com un projecte destinat a difondre temes d’interès per a tota la comunitat universitària. El dia 26 de maig tornen a la Sala Teatre amb ponents que durant tot el matí ens parlaran de temes molt diversos. A més, comptem amb el nou espai U-TALK, on el protagonista aquest cop ets tu!
10.30h “Las tres conexiones de éxito”
En Darío T. Villena, CEO de Odder, ens explica com combinar els tres nexes que configuren la clau de l'èxit: el relacional (networking), el personal (self-awareness) i el computacional (Internet Of Things).
#MiCompañeroDeViaje
11.30h U-TALK
11.45h "La rara història d'una start-up"
Arnau Navarro, creador de Grou App, ens explica la història de la start-up que ha guanyat el premi a la millor iniciativa universitària d'Espanya, guanyadora del Global Student Entepreneur Awards 2016 a Madrid.
12.30h U-TALK
12.45h "Creativa't: crear per a activar-se"
Carles Ribes, cantant grup AMÉLIE, avorrit del que li ensenyaven a l'escola, va decidir traçar el seu propi camí. Des dels 16 anys ha fet de la comunicació creativa la seva forma de vida.
13h "Vuela hasta tu sueño"
Jordi Llonch – CEO de Sharing Academy. Aquest any ha guanyat el premi a la millor app del món al Mobile World Congress con Sharing Academy, la plataforma de classes particulars entre universitaris, i ens parlarà d'una preocupació que l'ha dut a cambiar la seva vida: l'educación.
13.30h "¿Cómo será la magia del futuro?
Tecnomagos, Xavier Martínez i David Riudor (Mag Xavi i Mag Dariu), fusionen la màgia i les noves tecnologies. Amb un estil fresc i modern, aquests dos joves han canviat la vareta i el barret de copa pels iPads i els drons.
Ubicació: Sala Teatre
Data: Dijous 26, Maig de 2016 - 10:00h
Data fi: Dijous 26, Maig de 2016 - 13:00h
Organitzador: Dinamització Comunitària
Telèfon: 935814383
Correu electrònic: info.participacio@uab.cat