Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut d'Història de la Ciència

Xavier Roqué a En Guàrdia!, programa de Catalunya Ràdio [17/07/2021]

21 jul. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Lise Meitner no va rebre mai el Premi Nobel de Física ni el de Química, tot i que va ser nominada 48 vegades i va fer aportacions fonamentals en el camp de la física nuclear. Va treballar amb la radioactivitat igual que Marie Curie, però en canvi és força menys coneguda. Aquesta dona, que durant la Primera Guerra Mundial es va presentar com a voluntària per treballar amb raigs X i dècades més tard es va negar a participar en el Projecte Manhattan per crear una bomba atòmica. El pasat 17 de juliol, el programa de Catalunya RàdioEn guàrdia! va dedicar una estona a parlar sobre la seva figura amb Josep M. Solé i Sabaté, historiador, i Xavier Roqué, doctor en Història de la Ciència, professor al Departament de Filosofia (UAB) i membre de l'Institut d'Història de la Ciència (IHC).

 

LiseMeitner_IHC

https://www.ccma.cat/catradio/alacarta/en-guardia/lise-meitner/audio/1107132/

 

En guàrdia! és un programa de Catalunya Ràdio dirigit i presentat per Enric Calpena. Repassa, amb un convidat, temes relacionats amb la història de Catalunya o la Universal. Es va estrenar l'any 2001 i ja porta 16 temporades amb més de 600 programes emesos.

Durant aquests anys, ha guanyat diferents premis. L'any 2013 va obtenir el Premi Males Pràctiques en Comunicació no Sexista que atorga l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya.

Dins de