Vés al contingut principal

Nova publicació

24 març 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Carlos Tabernero, "La venganza de la naturaleza. 50 narrativas en torno al medio ambiente". Col·lecció: Filmografías esenciales

 

Publicacio_Cine_Tabernero_IHC

Abstract: Vivim en un món de cruïlles mediambientals: contaminació de la terra, l'aire i l'aigua, sobreexplotació de recursos, emissions desbocades de gasos d'efecte hivernacle, destrucció sistemàtica d'ecosistemes i biodiversitat, i desequilibris demogràfics i socioeconòmics en el deliri de l'consum desenfrenat i de les nostres reclusions colonials, de classe, gènere i raça, que inevitablement ens enfronten a les nostres maneres de viure i morir.
Amb el cinema, que ens ofereix infinites maneres de mirar-nos en les nostres comunitats, podem explorar amb peculiar llibertat narrativa nostres formes d'entendre la naturalesa, les nostres expectatives, els nostres recels, les profundes contradiccions en la nostra forma d'organitzar-nos i de construir, històricament, el medi en què somiem, patim i estimem.
El cinema ens mostra que la venjança de la naturalesa no és més que un pretext terrorífic, i que les solucions de la destrucció de l'entorn no habiten l'àmbit de cap tipus de providència, sinó de la nostra voluntat.

 

 

Dins de