La UAB participa en la iniciativa lingüística europea DYLAN
22.01.2009 Participa  -  El 26 de gener, a les 16.30 hores, a la UAB-Casa Convalescència (xamfrà c/ St. Quintí i C/ St. Antoni Maria Claret, Barcelona), ha tingut lloc la convenció "Comunicació multilingüe a Europa: reptes actuals i respostes", dins el marc de la 5a trobada del Consorci del projecte DYLAN, en el qual participa el Grup de Recerca en Ensenyament i Interacció Plurilingües (GREIP) de la UAB.

El projecte DYLAN, que forma part del 6è Programa Marc de la Unió Europea, investiga en quina mesura la diversitat lingüística a Europa és un avantatge, més que un obstacle, en la construcció d'una societat basada en el coneixement. El seu objectiu és poder argumentar científicament el benefici de disposar de repertoris multilingües al servei de contextos polítics, professionals i educatius. A partir de l'estudi de situacions comunicatives que involucren parlants de diferents llengües en contextos institucionals i professionals, el projecte estableix en quines condicions les diferents maneres de pensar i d'actuar vehiculades per diverses llengües promouen la creació, la transferència i l'aplicació del coneixement. Un dels prerequisits per a l'establiment d'aquests processos és que les persones esdevinguin plurilingües. Amb aquest projecte d'estudi ambiciós, DYLAN pretén proporcionar orientacions per a l'educació lingüística i, molt particularment, per mostrar que el domini de llengües estrangeres constitueix una de les habilitats bàsiques més importants per prendre part activa en la creació d'una societat europea basada en el coneixement.

Els diferents equips de DYLAN, constituïts per més de seixanta persones pertanyents a una vintena d'universitats europees, s'han reunit a Barcelona els dies 26 i 27 de gener per discutir els primers resultats de la recerca i, en una sessió oberta, els difondran i debatran amb investigadors i investigadores de les universitats catalanes.

Visiteu l'enllaç web de sota per a conèixer més informació sobre del projecte, consultar articles i lectures de les investigacions dutes a terme fins al moment, notícies i més detalls sobre la trobada a Barcelona d'aquest proper dilluns.

Més informació
Web DYLAN Project
Anar a Notícies
Contacta
Si tens algun dubte sobre una nota de premsa o desitges més informació
+34 93 581 4032
g.premsa@uab.es
 

 

 

2019 Universitat Autònoma de Barcelona