Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
La Ciència Oberta de la UAB

Projecte CSI-COP - Citizen Scientists Investigating Cookies and App GDPR compliance

CSI-COP és un projecte europeu que investiga a través de la recollida de dades ciutadanes. El projecte té com a objectius principals conscienciar a la població sobre les dades personals que es recullen a les apps que tenen instal·lades i a les webs que visiten i formar a la ciutadania sobre els drets que es protegeixen pel Reglament General de Protecció de Dades (RGPD) de la Unió Europea (UE). A mitjà termini, es pretén que tota la ciutadania conegui quines són les seves dades personals que es recullen visitant webs i instal·lant apps i quins són els drets a la privadesa que la UE protegeix.
El projecte està destinat a tot el públic en general, usuari de webs i que tingui aplicacions instal·lades a diferents dispositius. Les persones que vulguin participar en aquest projecte com a científics/ques ciutadans/es, han de fer una formació breu (que es pot certificar de manera gratuïta), després poden fer una petita anàlisi d'un o uns quants llocs web o apps i, finalment, si ho desitgen, poden redactar un informe sobre l'observació realitzada. A més d'aquesta autoformació breu que es proporciona, el projecte CSI-COP organitza una sèrie de presentacions i tallers. 
Fent la formació que ofereix el projecte, es poden adquirir competències sobre les dades recollides per les galetes informàtiques dels llocs, conèixer eines per rastrejar webs i apps (tant per iOS com per Android) i saber discernir entre llocs on es respecten els nostres drets, es pren consciència de les dades i el consentiment que s'estan donant i, en últim lloc, s'adquireix una comprensió sobre els drets que el RGPD-UE protegeix. El projecte CSI-COP té una web que dona accés a l'autoformació, així com a un fòrum de discussió sobre aquesta formació, al butlletí de novetats i també al blog del projecte. A més dels coneixements adquirits a escala individual, participant en el projecte CSI-COP es contribueix al coneixement col·lectiu del tema de les galetes informàtiques, al coneixement generalitzat del RGPD i a fer possible que es proposin canvis legislatius.

Si voleu participar en aquest projecte europeu de ciència ciutadana i iniciar-vos en el món de la privadesa/galetes, feu el curs breu que el projecte CSI-COP us ofereix!

Informació complementària

imatge projecte Ciència Ciutadana