El dramaturg José Sanchis inaugura el curs a la Facultat de Filosofia i Lletres

José Sanchis Sinisterra
Foto: Wikipedia.

El dramaturg José Sanchis oferirà la lliçó inaugural del curs de la Facultat de Filosofia i Lletres. A l'acte, que tindrà lloc el 18 d'octubre, seran homenatjats Assumpció Malgosa i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. L'acte es podrà seguir en directe.

05/10/2017

El 18 d'octubre, el dramaturg i director teatral José Sanchis pronunciarà la lliçó inaugural del curs 2017-2018 de la Facultat de Filosofia i Lletres en un acte que tindrà lloc a les 12 h, a l'auditori. La lliçó durà per títol "El texto insumiso: tareas para un teatro del siglo XXI". A més, en el decurs de l'acte, la professora Assumpció Malgosa i l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya rebran la distinció Ad studia humanitatis fovenda. Hi intervindran també la rectora de la UAB, Margarita Arboix, i el degà de la Facultat, Joan Carbonell. Amb aquest acte, a més, s'inicia la celebració del cinquantenari de la creació dels estudis d’humanitats i ciències socials a la Facultat de Filosofia i Lletres. Es podrà seguir en directe.

José Sanchis Sinisterra va fundar l'aula de teatre dela Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de València i, més endavant, va esdevenir docent l'Institut del Teatre i de l'Aula de Teatre de la UAB. Va ser també director de la Sala Beckett de Barcelona, director artístic del Festival Iberoamericà de Teatre de Cádiz i membre de la junta directiva de la SGAE, entre altres responsabilitats. És autor d'obres, com ara ¡Ay, Carmela! o Terror y miseria en el primer franquismo, així com de nombroses adaptacions de textos de Joyce, Melville o Kafka. Ha rebut nombroses distincions, com ara el Premi Nacional de Teatre del Ministeri de Cultura, el premi Federico García Lorca o tres premis Max al millor autor teatral en castellà.

Col·laboració des d'àmbits aliens

La distinció Ad studia humanitatis fovenda, que serà lliurada enguany per segona vegada, honora anualment una persona que s'hagi caracteritzat per defensar o incorporar a la seva praxi els valors propis dels estudis d'humanitats des d'àmbits aliens a aquests estudis, i una institució que hagi col·laborat en la consecució dels objectius de la Facultat de Filosofia i Lletres.

Assumpció Malgosa és catedràtica d'antropologia Física del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia de la UAB. Lidera el Grup de Recerca en Osteobiografia (GROB) i ha col·laborat en equips que han estudiat les restes del rei Pere II el Gran, la reina Blanca d'Anjou i el Príncep de Viana, o les tombes d'època Pazyryk a Mongòlia. S'ha dedicat també als estudis d'antropologia forense relacionats amb l'exhumació de les fosses de la Guerra Civil. La Facultat li atorga la distinció per la seva col·laboració "en l'avenç del coneixement humanístic relacionat amb els àmbits de l'arqueologia, de l'antropologia i de la història" i "per la seva sensibilitat i compromís en l'estudi de les fosses comunes de la Guerra Civil".

Per la seva banda, l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya té competències en geodèsia i cartografia i en la infraestructura de dades espacials de Catalunya. A més, du a terme les actuacions relatives al coneixement, la prospecció i la informació sobre el sòl i el subsòl del país. Col·labora amb la Facultat des de 1986 en la cessió de documentació, en l'oferta de places per a pràctiques dels estudiants, en la docència en el Màster en Geoinformació, en la incorporació de professorat del Departament de Geografia als seus òrgans i en la distribució de les bases topogràfiques 1:5000 i 1:25000 en format MiraMon".

Més informació: Facultat de Filosofia i Lletres

 

Notícies relacionades

Totes les notícies