Especialitza't

Per poder accedir a aquests Postgraus és imprescindible haver superat el Postgrau en Instrucció d'Unitats Canines de Treball.
 

Postgrau en Instructor d'Unitats Canines d'AssistènciaCada cop és major la necessitat de gossos de treball a la societat actual. Dins d'aquest context sorgeix la necessitat de l'especialista en la instrucció de gossos dedicats l'assistència a les persones amb discapacitat com a eina i suport indispensable en les seves tasques del dia a dia així com de mantenir el bon estat de salut del seu usuari en els límits necessaris.
 
El Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la Llei 19/2009 del 26 de novembre del 2009, de l'accés a l'entorn de les persones amb discapacitat usuàries de gossos d'assistència. Aquesta normativa dóna cobertura no només a les persones usuàries de Gossos Guia, sinó també a totes aquelles persones amb discapacitat auditiva, física, autisme o determinades malalties que són assistides per gossos especialment ensinistrats per guiar-les, ajudar-les en les tasques diàries o avisar-les de perill i d’esdeveniments imminents que cursin amb desconnexió sensorial. 
 
Així doncs aquest Postgrau forma a professionals que ensinistraran unitats canines per treballar de manera directa en prevenció de perills i seguretat humana.
 

Postgrau en Instructor d'Unitats Canines de Protecció Civil, Prevenció, Seguretat i Emergències


 
Aquesta especialització engloba els camps relacionats amb la Prevenció i Seguretat Humana en tots els seus àmbits, tant per protegir el Medi Ambient amb unitats canines de biodetecció, com per protegir físicament a les persones i els bens, com els gossos de patrulla i intervenció.
 
Saber gestionar les capacitats d’aquestes Unitats Canines especialitzades és vital per assolir amb èxit els objectius, tant en una cerca d’una persona perduda com en la detecció de substàncies perilloses o il·legals.
 

Postgrau en Instructor d'Unitats Canines per Interaccions Terapèutiques i Educatives (ITEA)Aquest Postgrau proporcionar als professionals una formació de qualitat i aplicable al seu àmbit laboral, tant en temes relacionats amb la discapacitat, com d'instrucció canina específica. Aquesta formació els permet afrontar amb garanties una actuació correcta dins del camp sanitari o educatiu, evitar riscos i fer una valoració adequada de les variables que hi intervenen, els recursos de què disposen i les necessitats específiques que implica.