Unitats Canines de Treball

Especialitza't

Per poder accedir a aquests Postgraus és imprescindible haver superat el Diploma d'especialització en Instrucció d'Unitats Canines de Treball.
 

Diploma d'especialització en Instructor d'Unitats Canines d'Assistència

Fes clic aquí per rebre tota la informació

Cada cop és major la necessitat de gossos de treball a la societat actual. Dins d'aquest context sorgeix la necessitat de l'especialista en la instrucció de gossos dedicats l'assistència a les persones amb discapacitat com a eina i suport indispensable en les seves tasques del dia a dia així com de mantenir el bon estat de salut del seu usuari en els límits necessaris.

 
El Parlament de Catalunya va aprovar per unanimitat la Llei 19/2009 del 26 de novembre del 2009, de l'accés a l'entorn de les persones amb discapacitat usuàries de gossos d'assistència. Aquesta normativa dóna cobertura no només a les persones usuàries de Gossos Guia, sinó també a totes aquelles persones amb discapacitat auditiva, física, autisme o determinades malalties que són assistides per gossos especialment ensinistrats per guiar-les, ajudar-les en les tasques diàries o avisar-les de perill i d’esdeveniments imminents que cursin amb desconnexió sensorial. 
 
Així doncs aquest Diploma d'especialització forma a professionals que ensinistraran unitats canines per treballar de manera directa en prevenció de perills i seguretat humana.
 

Diploma d'especialització en Instructor d'Unitats Canines de Protecció Civil, Prevenció, Seguretat i Emergències


 
Aquesta especialització engloba els camps relacionats amb la Prevenció i Seguretat Humana en tots els seus àmbits, tant per protegir el Medi Ambient amb unitats canines de biodetecció, com per protegir físicament a les persones i els bens, com els gossos de patrulla i intervenció.
 
Saber gestionar les capacitats d’aquestes Unitats Canines especialitzades és vital per assolir amb èxit els objectius, tant en una cerca d’una persona perduda com en la detecció de substàncies perilloses o il·legals.
 

Diploma d'especialització en Instructor d'Unitats Canines per Interaccions Terapèutiques i Educatives (ITEA)Aquest diploma d'especialització proporcionar als professionals una formació de qualitat i aplicable al seu àmbit laboral, tant en temes relacionats amb la discapacitat, com d'instrucció canina específica. Aquesta formació els permet afrontar amb garanties una actuació correcta dins del camp sanitari o educatiu, evitar riscos i fer una valoració adequada de les variables que hi intervenen, els recursos de què disposen i les necessitats específiques que implica.