Vés al contingut principal

Workshop sobre Humanitats Digitals de la xarxa YERUN

28 abr. 2022
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Els dies 28 i 29 d’abril 2022 la UAB organitza el Workshop sobre Humanitats Digitals de la xarxa YERUN (Young European Research Universities Network). El taller està orientat a facilitar els contactes per generar consorcis de projectes europeus de recerca i educació.

Workshop Humanitats Digitals

Representants d’una vintena d’universitats de la xarxa YERUN es reuneixen aquests dies 28 i 29 d’abril a la UAB en el marc del Workshop sobre Humanitats Digitals de la Xarxa YERUN, per debatre sobre aquest disciplina emergent, conèixer de primera mà altres projectes sobre les humanitats digitals en l’entorn europeu i els estudis que s’imparteixen amb aquesta temàtica, i establir contactes per a futurs projectes europeus.

L’apertura del workshop ha estat a càrrec del vicerector de relacions internacionals de la UAB, Màrius Martínez, qui ha fet émfasi en el valor de les humanitats digitals, ja que  “els experts en humanitats digitals són molt sol·licitats en l’àmbit de la recerca i també en l’àmbit professional”. Silvia Gómez, secretària general de la xarxa YERUN, ha comentat per via telemàtica que aquest workshop és part de l’estratègia de YERUN i ha destacat la importància de “la col·laboració entre els membres de la xarxa. Cal fer connexions i aprendre sobre allò que fan les altres universitats”. La sessió d’apertura ha conclós amb una presentació del professor Joan Anton Barceló, director del Màster d’Humanitats Digitals i Patrimoni de la UAB i representant de la Xarxa d’Humanitats Digitals de la UAB, sobre l’ampli i divers ventall que representen les humanitats digitals.

El workshop continua el 29 d’abril amb les presentacions de la professora del Departament de Filologia Espanyola de la UAB Margarita Freixas “Dean of the Faculty of Arts and Humanities at the UAB”; Frédéric Kaplan, president de Time Machine Organisation “The Time Machine project”; i Alejandra Campos, senior advisor de la Oficina de Projectes Internacionals de la UAB, “Overview of European funding opportunities for research and education in Digital humanities”. La cloenda tindrà lloc a les 17 hores a càrrec del vicerector d’investigació i transferència de la UAB, Armand Sánchez.


Més informació:
Pàgina web de la xarxa YERUN
 

Dins de