Sala de premsa

Vine a fer-te la prova ràpida del VIH

Prova vih FAS

Aquest 2020, la FAS amb la col·laboració d’ActuaVallès adaptarà l’espai del Centre de Recursos per a Col·lectius (a la Plaça Cívica) per realitzar les proves ràpides del VIH els dies 24, 25 i 26 de novembre de 10h a 18h. 

13/11/2020

El funcionament d’aquestes proves és molt ràpid i només es necessita una petita punxada al dit de la mà. Aquesta mostra petita de sang extreta s’aplica a una tira reactiva que serveix per detectar la presència d’anticossos del VIH a l’organisme. La prova la realitza personal sanitari, és gratuïta i en poc més de 20 minuts s’obtenen els resultats. En cas que el resultat sigui negatiu, es recomana que la persona es torni a fer la prova passat un temps, per prevenció. Si la prova donés positiva, és recomanable fer-se una analítica de sang per comprovar que no hi hagi cap “fals positiu”. 

Per venir a fer-se les proves, és necessari demanar cita amb antelació indicant nom o pseudònim i correu electrònic. Si voleu consultar més informació sobre VIH/SIDA o altres infeccions de transmissió sexual, podeu visitar el programa de salut de la FAS o estar atents a les activitats del Xiringu, on podeu trobar material informatiu i preventiu. 

Què és el VIH?

El VIH són les sigles de "Virus de la Immunodeficiència Humana". El VIH és un virus que afecta les cèl·lules immunitàries, encarregades de protegir-nos de les malalties. Una persona amb VIH pot no tenir símptomes durant molt de temps, i per això es fa necessària la realització de les proves del VIH encara que no n’hi hagi símptomes. Es calcula que una de cada cinc persones té el virus i no ho sap per això és important tant prevenir com fer-se la prova.