Sala de premsa

Acaba la jornada de les proves ràpides del VIH

Prova vih FAS

Aquest 2020, la FAS amb la col·laboració d’ActuaVallès va adaptar l’espai del Centre de Recursos per a Col·lectius (a la Plaça Cívica) per realitzar les proves ràpides del VIH els dies 24, 25 i 26 de novembre de 10h a 18h. 

13/11/2020

Els dies 24, 25 i 26 de novembre en el Centre de Recursos per a Col·lectius es van realitzar les proves ràpides del VIH. El funcionament d'aquestes proves va ser molt ràpid, perquè només es necessita una punxada al dit de la mà. Aquesta mostra petita de sang extreta s’aplica a una tira reactiva que serveix per detectar la presència d’anticossos del VIH a l’organisme. Es van acabar realitzant un total de 54 proves al llarg de tota la jornada, unes proves realitzades pel personal sanitari del col·lectiu ActuaVallès. 

Per venir a ferse les proves, era necessari demanar cita amb antelació indicant nom, pseudònim i correu electrònic. Era totalment gratuïta i segura.  Si voleu consultar més informació sobre VIH/SIDA o altres infeccions de transmissió sexual, podeu visitar el programa de salut de la FAS, el seu canal de Telegram o estar atents a les activitats del Xiringu, on podeu trobar material informatiu i preventiu. 

Què és el VIH?

El VIH són les sigles de "Virus de la Immunodeficiència Humana". El VIH és un virus que afecta les cèl·lules immunitàries, encarregades de protegir-nos de les malalties. Una persona amb VIH pot no tenir símptomes durant molt de temps, i per això es fa necessària la realització de les proves del VIH encara que no n’hi hagi símptomes. Es calcula que una de cada cinc persones té el virus i no ho sap per això és important tant prevenir com fer-se la prova.