Vés al contingut principal

Un grup d'estudiants de Medicina guanya el Hack Healtech 2030

16 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'equip de sisè curs del grau en Medicina format per Berta Rifà, Inés Clavero, Irene Rexach i Júlia de Mas, estudiants de la Unitat Docent Sant Pau de la Facultat de Medicina, amb el suport de la investigadora becària del Centre Cochrane Iberoamericà Marilina Santero, ha guanyat el hackathon organitzat per Xartec Salut del 4 al 6 de novembre.

Guanyadores del Premi

La xarxa de recerca Xartec Salut va organitzar el hackathon d'innovació, Hacking the Future of HealthTech, en el marc del Summit HealthTech 2030, un seguit de conferències per reunir a la comunitat d'innovadors que ha convertit Barcelona en un hub de referència internacional en HealthTech.

El hackathon es va dur a terme al Campus Nord UPC. Es tracta d’una trobada de programadors amb l’objectiu de fer un desenvolupament col·laboratiu de programari. En aquesta ocasió, es tractava de proposar una solució als reptes actuals de la salut en les àrees de malalties rares, salut mental i càncer infantil.

La proposta del grup ha estat l’eina Burtoola, basada en l'evidència, que connecta informació clínica i PROM (patient-reported outcomes) amb l’objectiu de reduir el desgast professional entre els estudiants universitaris. Aquesta proposta es van imposar a la dels altres 14 grups multidisciplinaris que es van presentar. Els premis consisteixen en l'oportunitat de participar en mentories amb potencials patrocinadors per desenvolupar el projecte cap a una fase de prova de concepte.

 

Dins de