Sala de premsa

Torna el Nostrum!

Nostrum Desembre 2018

El passat dissabte, 1 de desembre, totes les persones que fan possible la FAS es van reunir en una jornada lúdica de coneixença i formació. La trobada va comptar amb diferents tallers formatius sobre gènere, interculturalitat i dinàmiques participatives i, en acabar, es van premiar els millors plats del dinar col·laboratiu que es va organitzar.

27/11/2018

Dos cops l’any, l’equip de voluntariat, becaris i becàries i equip tècnic de la FAS es reuneix al Nostrum, una trobada formativa fora del Campus de la UAB. Participar-hi permet intercanviar, conèixer i fer néixer vincles amb la resta de companys i companyes de l'entitat; descobrir què és la FAS més enllà del programa amb el qual es col·labora; formar part d'un espai de reflexió i de formació pràctica per al voluntariat; i, també, fer créixer el compromís social.

El passat 1 de desembre es va celebrar una nova edició del Nostrum a l’Associació de Mestres Rosa Sensat.
La jornada va començar amb un seguit d’activitats de benvinguda i coneixença, per després passar a la part central de la jornada: tres tallers formatius sobre gènere, interculturalitat i dinàmiques participatives:

  1. "Re-genere-m'nos". Amb Christopher Casas de Projecte Ella. A través d'un breu resum de la història del feminisme i activitats participatives, ens vam endinsar en la quotidianitat de les nostres vides des d'una perspectiva de gènere, per poder mirar-nos amb una visió crítica i deconstruir les nostres actituds i eleccions i veure com ens afecten els mandats de gènere que hem anat incorporant al llarg del temps.
  2. Taller de rols de poder i privilegis. Una mirada interseccional. Amb Griselda Lloret de La Xixa teatre. Va ser un taller vivencial, dinàmic i participatiu, on mitjançant la metodologia del teatre del l'oprimit vam reflexionar sobre com detectar i afrontar les situacions de violència en l'àmbit de l'exclusió social.
  3. Treballant junts: dinàmiques participatives per grups. Amb Patricia Garcia de Almalj Facilitacion. En aquest taller vam aprendre d'una manera pràctica i vivencial diferents dinàmiques participatives que es poden fer servir amb diferents grups. També vam explorar junts com fomentar la implicació en els nostres grups i algunes claus per a poder comunicar millor amb les persones amb les qui treballem perquè hi hagi aquesta participació.
A la sortida dels tallers, ens vam disposar a fer una fotografia de grup, enguany vinculada al Dia Mundial del VIH/sida. Després es va organitzar un dinar col·laboratiu, on es van premiar els millors plats en les categories d’amanides, truites, pizzes casolanes o empanades i postres. Finalment, es va posar el punt i final a la jornada amb una dinàmica participativa mitjançant la creació de diferents murals que ens va permetre extreure les conclusions finals de la trobada.

 

Notícies relacionades

Acte de cloenda 2018-2019

La FAS tanca per vacances

Totes les notícies