Vés al contingut principal

Taller de reparació de petits electrodomèstics

20 oct. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Unitat de Dinamització Comunitària organitza un taller de reparació de petits electrodomèstics al Centre de Recursos el pròxim 29 de novembre 

tallerreparacio

D’aquí a poques setmanes s’iniciarà el moment de l’any on es percep un major impacte del nostre model de consum. Un model que es reforça amb esdeveniments com el Black Friday o el Ciber Monday i que no és sostenible. Per tant, és necessari buscar alternatives que tinguin com a eix central lluitar contra el canvi climàtic i que, a més, ens ajudin a estalviar.  

El taller s’adreça a tota la comunitat universitària i forma part de la programació de tallers que es duran a terme al Centre de Recursos per a Col·lectius durant aquest curs. Podeu consultar tota la programació en el següent enllaç (elblogdeldirectori.org) 

És per això que l’equip de dinamització comunitària organitzarà un taller de reparació de petits electrodomèstics dirigit a tota la comunitat universitària interessada a aprendre a donar una segona vida als aparells que ja no funcionen.  

El taller serà impartit per l’entitat sense ànim de lucre Solidança que compta amb més de 20 anys d’experiència oferint serveis de qualitat vinculats a la gestió integral de residus i a l’economia circular alhora que promou la inserció sociolaboral i les accions formatives de col·lectius en risc d’exclusió social.  

L'objectiu del taller és dotar a les persones participants de coneixements bàsics i les eines necessàries per ser capaces de reparar de manera autònoma els seus petits electrodomèstics i fomentar el reaprofitament del que ja tenim a les llars en comptes de comprar coses de primera mà.  

Pel que fa a la formació, la seva estructura es dividirà en dues parts:  

Primer tindrem una part teòrica on l’equip tècnic de Solidança farà una presentació i explicaran els conceptes i les parts fonamentals que conformen la majoria dels petits electrodomèstics. Aquesta informació dotarà als assistents de les nocions teòriques necessàries per poder fer front a la reparació d’electrodomèstics.  

Seguidament, hi haurà una part pràctica on es disposà d’un ventall d’aparells espatllats que, aplicant els coneixements adquirits a la part teòrica, els assistents intentaran reparar-los i donar-los una segona oportunitat. Per descomptat, si tens alguna cosa espatllada podràs portar-la i intentar retornar-la a casa funcionant com el primer dia. 

La jornada també comptarà amb la participació de TecnoUAB, col·lectiu d’estudiants inscrit en el Directori que promociona la investigació i l’aprenentatge en enginyeria a la universitat, que faran una presentació dels seus projectes centrats en la creació d’objectes a partir de materials reciclats.  

El taller tindrà lloc el proper 29 de novembre a les 13 hores al Centre de Recursos i tindrà una durada de dues hores i mitja aproximadament. Si vols assistir pots inscriure’t amb aquest formulari d’inscripció (enllaç al formulari), recorda que hi ha places limitades! 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Consum i producció responsables

Dins de