Vés al contingut principal

Seminari internacional sobre els reptes de les dones gitanes

16 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El proper dimarts 21 de juny tindrà lloc el seminari internacional Narratives4Change: Roma women leading the change, sobre els reptes i oportunitats de les dones gitanes a nivell espanyol i europeu. L’activitat, organitzada pel grup de recerca GEDIME de la UAB, es desenvoluparà en línia.

Gent passejant / gente paseando
istock/cenkertekin

El Seminari Internacional Narratives4Change: Stories that matter: Roma women leading the change té com a objectiu obrir el diàleg sobre quins són els reptes i oportunitats actuals pel que fa a l'organització de les dones gitanes a nivell espanyol i europeu, principalment tant en l'àmbit educatiu com en l'àmbit de la salut i de la prevenció de la violència de gènere. Per a això, comptarà amb la participació de persones gitanes i no gitanes de l'àmbit acadèmic, polític i de la societat civil que treballen a les interseccions a nivell local, regional i europeu per avançar en els drets de la comunitat gitana, així com d’altres grups de risc. L’acte tindrà lloc en línia el proper dimarts 21 de juny des de les 14h a les 18h i l’inscripció es pot fer per mitjà de l’enllaç https://gedime.uab.cat/international-seminar-narratives4change/.

Hi participaran, entre d’altres, Nikolay Kutsev, Narratives4Change Project Officer – Research Executive Agency de la Comissió Europea; Teresa Sordé, professora del Departament de Sociologia de la UAB; Marshall Ganz, professor de la Kennedy School of Government, Harvard University; Oana TABA, Senior Project Officer del Directorate of Anti-Discrimination - Roma and Travellers Team del Consell Europeu; Ethel Brooks, del European Roma Rights Centre (ERRC); Mensur Haliti de la Open Society Foundation; Abriel Schieffelers, d’Eurodiaconia; Ramon Flecha, catedràtic de Sociologia de la UB; Andrea Khalfaoui, investigadora de la Universidad de Deusto i investigadora visitant de la Universitat d’Edimburg; Carmen Santiago Reyes, presidenta de la Federación de Asociaciones de Mujeres Gitanas Kamira; o Manuela Fernández Ruiz, directora de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i no Discriminació de la Generalitat de Catalunya.

L’acte clourà el projecte Narratives4change. Capitalising Public Narratives in the organising of Grassroots Roma Women (Marie S-Curie Action, H2020, Project Nr. 841335) dut a terme entre 2019 i 2022 i dirigit per la doctora Emilia Aiello a la Harvard Kennedy School (institució d'acollida, amb el professor Marshall Ganz), i al Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (institució d'origen, amb la professora Teresa Sordé).

Sobre la doctora Emilia Aiello

Emilia és investigadora post-doctoral al Departament de Sociologia de la UAB. Durant el període 2019-2022 ha estat Marie Sklodowska-Curie Fellow a la Harvard Kennedy School (HKS) of Government (Ash Center) i a la Universitat Autònoma de Barcelona (Departament de Sociologia). Abans de l’HKS, la Dra. Aiello va obtenir la Llicenciatura en Ciències Polítiques, el Màster en Polítiques Socials i Laborals i el Doctorat en Sociologia (2016), tots desenvolupats a la UAB. També és investigadora associada del Grup d'Estudis Ètnics i Migracions (GEDIME) de la UAB, i membre de la xarxa de recerca CREA, la Community of Researchers on Excellence for All (CREA). Els seus interessos de recerca se centren en com s'organitzen els grups socials més vulnerables a nivell de base per superar les desigualtats. A més, la seva preocupació científica i personal també se centra a descobrir maneres de maximitzar l'impacte social de tota mena de recerca científica, connectant millor els interessos i resultats científics amb les necessitats de la societat.

Aquest estudi s’ha dut a terme en el marc del projecte de recerca Narratives4change, que ha rebut finançament del programa d’investigació i desenvolupament Horizon 2020 de la Unió Europea amb el Marie Sklodowska-Curie grant agreement No 841355.

Programa del seminari

https://gedime.uab.cat/wp-content/uploads/2022/06/Agenda-Narratives4Change-International-Seminar-21June2022.pdf

Més informació i inscripcions

https://gedime.uab.cat/international-seminar-narratives4change/

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Reducció de les desigualtats
  • Pau, justícia i institucions sòlides

Dins de