Sala de premsa

Seminari en Pedagogies Crítiques: Educació Transformadora en contextos de diversitat

Formació docents en pedagogies crítiques Diverser

Els propers dies 4 i 5 de juliol tindrà lloc el Seminari en Pedagogies Crítiques: Educació Transformadora en contextos de diversitat impartit per docents de la Universitat d’Antiòquia (Colòmbia) i dirigit a PDI de la UAB.

22/06/2022

Aquesta proposta formativa és fruit de la col·laboració interuniversitària entre el grupo Diverser (UDEA i Escola interamericana de Bibliotecologia) amb la Fundació Autònoma Solidària i la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB. L’intercanvi s’ubica en el programa Pluri-versitat, que implementa l’àrea de Cooperació i Educació per a la Justícia Global de la FAS, i que busca enfortir el compromís de la universitat amb el territori, la comunitat i la justícia global.

El seminari farà un recorregut de les principals teories i referents en pedagogia crítica en el context llatinoamericà, així com un recull d’experiències que mostren diversos camps d’acció. Dirigida a personal docent i investigador de la UAB, aquesta activitat formativa té com a objectiu ampliar les estratègies de coneixement crític i pensament emancipador en la pròpia pràctica docent, des del reconeixement dels sabers diversos i les pràctiques no hegemòniques.  

El grup d’investigació Diverser és un referent llatinoamericà en el camp de la pedagogia social amb perspectiva decolonial, intercultural i de gènere. Així mateix, és l’impulsor de la Licenciatura en Pedagogía de la Madre Tierra, una proposta de reivindicació política, cultural i acadèmica dels pobles originaris.

La formació tindrà lloc a l’aula 44 (mòdul IV) de la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB, d’11h30 a 14h. Inscripcions obertes, a través d’aquest enllaç.

Les participants rebran un certificat de reconeixement de la Fundació Autònoma Solidària i la Universitat d’Antiòquia.


Més informació a fas.educacio.global@uab.cat