Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Salvador Ventura, nou director de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí

04 juny 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El professor del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular Salvador Ventura ha estat nomenat director de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT)-CERCA. Ventura assumirà la direcció de l’I3PT a partir de l’1 de setembre de 2024.

salvadorVentura

El patronat de l’Institut d’Investigació i Innovació Parc Taulí (I3PT)-CERCA ha nomenat el professor Salvador Ventura, catedràtic del Departament de Bioquímica i de Biologia Molecular de la UAB, director de la institució.

Salvador Ventura es va llicenciar en Biologia a la Universitat de Barcelona (UB) i és màster en Bioquímica i Biologia Molecular i doctor en Bioquímica i Biologia Molecular per la UAB. Investigador ICREA Acadèmia, la seva trajectòria en recerca s’ha desenvolupat principalment en l’àrea de les malalties conformacionals causades pel mal plegament de proteïnes.

Ha fet estades de recerca a l’European Molecular Biology Laboratory, a la Harvard Medical School i al Karolinska Institutet, entre altres centres, i s’ha especialitzat en el disseny i l'estructura de les proteïnes. El seu grup de recerca a l'Institut de Biotecnologia i Biomedicina (IBB) de la UAB combina mètodes computacionals i experimentals per estudiar el vincle entre l’estructura proteica i les malalties degeneratives i per desenvolupar noves molècules per fer-ne tractaments. Ha publicat més de 290 articles científics, ha participat en més de 70 projectes competitius i convenis amb empreses i és autor de 17 patents. Ha rebut el premi a l'Excel·lència Investigadora de la UAB, el premi Manuel Rico-Bruker de la Societat Espanyola de Biofísica, tres cops la distinció ICREA-Acadèmia en Ciències de la Vida i Medicina i el premi Transferència UAB del Consell Social.

Des del 2017 i fins al 2020, Ventura va ser director de l’Institut de Biotecnologia i de Biomedicina (IBB) “Vicent Villar i Palasí” de la UAB. L’any 2022 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic i recentment ha estat elegit membre de l’Academia Europæa en reconeixement a la seva tasca investigadora.

Salvador Ventura iniciarà la nova direcció de l’I3PT a partir de l’1 de setembre de 2024, amb l’objectiu de seguir impulsant l’excel·lència científica i innovadora del Parc Taulí, especialment en l’àmbit internacional, amb impacte en la millora del diagnòstic i tractament de malalties. Es buscarà potenciar les dues àrees transversals de recerca, dades i innovació tecnològica en salut i ciències òmiques; impulsar projectes col·laboratius amb els grups de recerca; millorar la captació de recursos per dotar l’Institut de les infraestructures i equipaments més punters; promoure l’activitat relacionada amb els assaigs clínics; fomentar la captació i retenció de talent, i col·laborar amb altres institucions del sector i empreses tecnològiques.

Dins de