Vés al contingut principal

Oberta la convocatòria d'Odisseu, el programa de pràctiques remunerades en empreses del món rural

16 març 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Generalitat de Catalunya ofereix noves places de pràctiques per a l'alumnat universitari en empreses radicades en municipis del món rural. L'objectiu és fomentar l'arrelament del jovent qualificat a les zones rurals a través de la inserció laboral. Inscripcions fins al 19 d'abril.

Pràcticum Odisseu

El Pràcticum Odisseu posa en contacte el teixit empresarial del territori amb joves estudiants perquè obtinguin la primera experiència professional al territori rural. Està adreçat a l’alumnat d'estudis oficials de grau o màster i, en el cas de grau, que hagi superat el 50% dels crèdits; a més, cal que compleixi la resta de requisits. La petició per realitzar les pràctiques es podrà realitzar fins al 19 d'abril al web del programa.

La durada de les pràctiques serà d’un mínim de 300 hores, que es realitzaran en el transcurs del curs acadèmic actual, durant els mesos d'estiu. Enguany, la remuneració en concepte d'ajut a l'estudi serà d'un mínim de 7 €/hora.

Les organitzacions del territori han presentat noves ofertes de pràctiques que es poden consultar en aquest enllaç. En la línia del foment de l’arrelament juvenil, un dels criteris més importants per tal de fer la selecció de les empreses i institucions aspirants és la voluntat d’incorporar laboralment l’estudiant un cop acabades les pràctiques.

El Pràcticum Odisseu cofinança al 50% la remuneració de les persones estudiants en estada de pràctiques. Per la seva banda, les universitats catalanes assumeixen els costos propis de la gestió del procés i fan difusió del programa entre el seu alumnat. La UAB col·labora amb Odisseu a través del seu Servei d’Ocupabilitat.

Dins de