Sala de premsa

Noves places de voluntariat universitari

Segona onada de voluntariat

Comença el nou semestre i la FAS publica l’oferta de places de voluntariat en els diferents programes. Els voluntariats a presons i a escoles i instituts són els que necessiten de la incorporació de més persones.

27/01/2020

Amb l'inici del segon semestre i els canvis d'horaris, la FAS té places de voluntariat disponibles. Concretament, els programes de Salut, Justícia, CROMA 2.0 i Let’s Go necessiten de la incorporació de persones voluntàries:

El programa CROMA 2.0 ha d’incorporar com a mínim 10 persones perquè vagin en horari de tardes a escoles de Rubí i Barberà del Vallès (dilluns i dimecres), Terrassa i Montcada i Reixac (dimarts i dijous) i Cerdanyola del Vallès (dijous). El programa busca recuperar l’interès escolar en els infants que viuen situacions de vulnerabilitat i per tant amb més possibilitats de patir fracàs escolar.

Pel que fa al Programa de Justícia, es necessiten 15 persones per cobrir el voluntariat a Brians 1 (en qualsevol horari), al Centre de Dones (dijous tarda i divendres matí) i al Centre de Menors, pel reforç acadèmic de matins i activitats lúdiques de tardes. Preferiblement que disposin de vehicle propi per poder desplaçar-se a aquests centres. Aquest programa té com a objectiu contribuir a la reinserció social de les persones internes als centres penitenciaris, així com dels joves i menors que compleixen l’execució de mesures i resolucions judicials dictades per la jurisdicció de menors.

Respecte al grup de voluntariat de Programa de Salut, que fomenta estils de vida saludables entre l’alumnat de la UAB, calen almenys 5 persones per unir-se al grup, tots els dilluns i alguns dimecres en horari de migdies al mateix Campus de la UAB.
Hi haurà sessions informatives del Programa de Salut l'11 de febrer de 12:30 a 13:30; el 13 de febrer de 14h a 15h; i el 17 de febrer de 12:30 a 13:30

Finalment, Let's Go, un programa socioeducatiu pilot que té per objectiu convertir Badia del Vallès en una ciutat promotora de l’aprenentatge de la llengua anglesa té 5 vacants a Badia del Vallès, de dilluns a dijous. Els matins de 8h a 9h i de 9 a 10h i els migdies de 12:30 a 13:30 i de 13:30 a 14:30.El voluntariat universitari permet la participació activa i voluntària d'estudiants amb l’objectiu d’acompanyar a persones en risc d'exclusió social o que es troben en situacions de vida difícils. És clau per contribuir a millorar-ne les condicions de vida i obrir-los noves opcions de futur. A més, les estudiants també poden participar de forma activa en accions i campanyes encaminades a la denúncia i la sensibilització sobre les desigualtats socials, la salut i el medi ambient que demostren un compromís amb la transformació social i la justícia global. El passat curs, més de 400 persones van involucrar-se en algun dels programes de voluntariat, arribant així a quasi 3.000 persones que es troben en situació de risc d'exclusió i que poden veure's beneficiades de l'acció dels voluntaris i voluntàries.

Si vols més informació i tens interès a participar en algun programa de voluntariat pots inscriure’t en aquest formulari, escriure a fas.voluntariat@uab.cat o consultar la pàgina web de la FAS.