Sala de premsa

Nova edició de beques per a persones amb discapacitat

Beques Impuls PIUNE 2020

El PIUNE, destinat a facilitar els estudis superiors a persones amb discapacitat, obre la convocatòria per optar a les Beques Impuls durant aquest curs 2020-2021. 

03/11/2020

Des de la Fundació Autònoma Solidària i a través del programa Impuls s'ha engegat la convocatòria de les Beques Impuls, un ajut econòmic que garanteix a estudiants amb situació de dependència de la UAB la igualtat de condicions a l'hora de completar els seus estudis universitaris.

Aquestes beques tenen com a objectiu facilitar que aquests estudiants puguin assistir a la universitat a través d'un ajut econòmic en concepte d'assistència personal durant la jornada acadèmica i de mobilitat en cas que tinguin dificultats per fer ús dels transports públics de forma autònoma. Aquest any, les beques, que es convoquen amb el finançament del Consell Social, tenen una aportació econòmica d’un total de 10.000 euros i cada estudiant en podrà rebre com a màxim 3.000.  

En el cas de voler optar a aquesta convocatòria, la documentació necessària que s'ha de presentar és: un formulari normalitzat de sol·licitud completat, una fotocòpia del DNI o NIE, una fotocòpia del certificat de discapacitat oficial, una fotocòpia de la resolució del Grau de Dependència d'acord amb la legislació actual, una fotocòpia de la matrícula universitària del curs 2020-2021 i una fotocòpia de l'expedient acadèmic del curs anterior.

El termini per presentar la documentació s'inicia el 3 de novembre de 2020 i finalitzarà el 16 de novembre de 2020. El formulari normalitzat, degudament signat, i la documentació complementària escanejada s'ha de lliurar per correu a: fas.piune@uab.cat.

Pels estudiants que comptin amb altres ajuts, les Beques Impuls poden ser compatibles o parcialment compatibles amb altres compensacions econòmiques d'entitats privades o prestacions públiques, sempre que la suma dels ajuts no superi la despesa total que es pugui realitzar durant el curs acadèmic.

Aquest any, el lliurament de les Beques Impuls coincidirà amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat i se celebrarà el dia 3 de desembre.

Un cop se sàpiguen els recipients de les beques, la resolució de la convocatòria es farà a través de la pàgina web de la Fundació Autònoma Solidària o també es poden consultar al tauler d'anuncis del PIUNE, el Servei Per a la Inclusió de la UAB.

Per obtenir més informació sobre la convocatòria i la documentació que cal presentar, podeu consultar les bases del programa, visitar el web o adreçar-vos al PIUNE Servei d’Atenció a la Discapacitat (Plaça Cívica, local A02. Telèfon 93 581 26 97. Correu electrònic: fas.piune@uab.cat).

 

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Salut i benestar