Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

Nou avís de fortes ventades al campus

19 gen. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Protecció Civil alerta de nous episodis de vents forts al campus de la UAB i preveu activar el Pla VENTCAT en fase d'alerta en les properes hores. S'anirà informant de les mesures que calgui prendre en funció de l'evolució de les condicions meteorològiques.

Campus buit. Gespa.

La Generalitat preveu activar en fase d’alerta el Pla de Protecció Civil de Catalunya VENTCAT per a episodis de vents forts per les ventades que es preveuen a partir d’avui a les 18 h. El vent bufarà fort a comarques i poblacions on no és habitual aquesta situació, per la qual cosa cal extremar les precaucions i seguir els consells preventius en cas de ventades

Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals, i recomana seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

Es recomana també fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l’exterior i puguin ser desplaçats pel vent, inclosos els elements de decoració nadalenca que encara hi puguin quedar. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Protecció Civil recomana extremar les precaucions en les activitats a l’aire lliure, tant de lleure (usuaris del Servei d’Activitat Física) com laborals (monitors del Servei d’Activitat Física, personal propi del Servei d’Activitat Física i la Direcció d’Arquitectura i Logística, el Servei de Granges i, molt especialment, el personal d’obres i manteniment d’empreses externes). No s’haurien de fer treballs en alçada, i el material d’obres i que es pugui trobar en fase d’instal·lació en cobertes i espais a l’aire lliure ha de quedar ben embalat i recollit, cosa que també és necessària a les zones de muntanya o més exposades. Si les condicions no són les adequades, és recomanable no dur a terme l’activitat.

S’anirà informant de l’evolució meteorològica i de les possibles incidències a través del compte de Twitter @emergenciescat.

Més informació: 

Dins de