Vés al contingut principal

Les simfonies de Mozart i Beethoven, les protagonistes del concert de Primavera de la UAB

25 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’Orquestra de la UAB —dirigida per Jesús Badia— tancarà el seu curs acadèmic amb el tradicional concert de Primavera, en què interpretarà el dijous 1 de juny, a les 13.30 h, a la Sala Teatre de la UAB, la Simfonia en sol menor núm. 40, K.550 de Wolfgang Amadeus Mozart i la Simfonia núm. 7 de Ludwig van Beethoven, dues obres cabdals del període clàssic de la música occidental.  

Concert Primavera del curs 2021/22

El concert d’enguany, sota el títol Mozart vs. Beethoven, oferirà un repertori de dues simfonies de dos dels millors compositors de tots els temps. Disset músics amb instruments de corda i de vent interpretaran, en primer lloc, la Simfonia en sol menor núm. 40, K.550, escrita pel compositor i músic austríac durant l’estiu de 1788, i l’única simfonia, juntament amb la núm. 25, que va compondre en mode menor.  

Segons Badia, la Simfonia núm. 40 és «la més operística de l’autor i una de les més apreciades de tots els temps». A més, el director de l’Orquestra de la UAB la descriu com una peça musical «amb tons dramàtics, intimistes i de lluita interior, acompanyats amb una tonalitat en sol menor, que Mozart associa a la malenconia, al dolor i a la fragilitat dels sentiments».  

L’Orquestra de la UAB acabarà el seu concert amb una de les pàgines més aplaudides de tota la producció beethoveniana, el segon moviment de la Simfonia núm. 7, escrita entre el 1811 i 1812, que combina ritmes alegres i de tempo ràpids.  

Badia destaca que el segon moviment, Allegretto, és una peça «amb variacions de dos temes contrastants». A més, ressalta que «el seu l’obstinat rítmic (llarg-curt-curt-llarg-llarg), associat a una música processional, és un dels elements que es poden sentir inexorablement en tot aquest moviment».  

L’entrada al concert és gratuïta, limitada a l’aforament de la sala. Aquesta activitat s’inclou dins de la programació del carnet cultural.  

Si voleu més informació sobre l'activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí per no perdre-us qualsevol novetat en la programació.    

Dins de