Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La Xarxa Vives d'Universitats atorga la Medalla d'Honor a Gemma Rigau

10 jul. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Gemma Rigau, professora honorària del Departament de Filologia Catalana de la UAB, ha rebut la Medalla d'Honor de la Xarxa Vives d'Universitats en un acte que ha tingut lloc avui a la Universitat Politècnica de Catalunya. El guardó reconeix “la trajectòria professional i el compromís amb la ciència, la cultura i la societat” de Rigau, que ha estat distingida juntament amb l'escriptor Josep Vallverdú i el sociòleg Rafael Castelló.

Gemma Rigau

Les Medalles d'Honor les atorga el Consell General de la Xarxa Vives d'Universitats, format pels 22 rectors i rectores de les universitats membres de la Xarxa, que aplega les institucions d'educació superior dels territoris de parla catalana. A l'acte de lliurament, al qual assistirà el rector de la UAB, Javier Lafuente, el professor honorari del Departament de Filologia Catalana de la UAB Joan Mascaró pronunciarà una laudatio de Rigau.

Rigau es va doctorar en Filologia Romànica a la Universitat de Barcelona. A la UAB, ha estat catedràtica de Filologia Catalana, vicedirectora i directora del Departament de Filologia Catalana i coordinadora del Grup de Lingüística Teòrica, grup de recerca consolidat. Durant la seva llarga trajectòria acadèmica, ha fet importants aportacions a la lingüística teòrica que van des de la lingüística del discurs fins a la sintaxi oracional i l'estructura lèxica del català i les llengües romàniques.

És membre de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans des de l'any 2002. Ha rebut, entre altres distincions, el Premi Pompeu Fabra de l'Institut d'Estudis Catalans, el Premi Manuel Sanchis Guarner a la unitat de la llengua de la Fundació Jaume I, la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de