Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB rep els representants d'una vintena d'universitats índies

08 jul. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB ha rebut aquest matí els representants d'una vintena d'institucions d'educació superior de l'Índia que participen al Networking Seminar Between Indian and Spanish Universities organitzat pel Servei Espanyol per a la Internacionalització de l'Educació (SEPIE). El rector, Javier Lafuente, ha donat la benvinguda als visitants i ha subratllat les "grans possibilitats" que s'obren amb aquesta trobada per incrementar les relacions amb les universitats índies. La trobada es desenvolupa avui al campus de la UAB i continuarà el proper dimecres a Madrid.

Networking Seminar Between Indian and Spanish Universities

Lafuente ha desitjat als representants de les universitats índies que tinguin una estada molt profitosa i ha exposat algunes dades sobre la UAB, la seva internacionalització —tot destacant l'alt percentatge d'alumnat estranger als estudis de màster i doctorat— i les seves característiques singulars com a universitat de campus i intensiva en recerca. La vicerectora de Relacions Internacionals i de Política Lingüística, Laura Santamaria, ha intervingut també per donar la benvinguda als assistents i introduir-los breument en la realitat lingüística de Catalunya.

Vinay Pathak, president de l'Association of Indian Universities, ha pres la paraula en la inauguració de la trobada per expressar que les agendes dels sistemes universitaris de tots dos països tenen "molt en comú" en un context globalitzat i marcat per fenòmens com ara el desenvolupament de la intel·ligència artificial oberta. Pathak ha desitjat que la visita "ajudi a la col·laboració entre els sistemes de coneixement" de l'Índia i Espanya i ha manifestat que les universitats índies volen incrementar l'intercanvi perquè més estudiants indis facin estades a les universitats espanyoles.

Per la seva banda, Jordi Marín ha intervingut en nom del SEPIE per desitjar que aquesta trobada sigui "un pas significatiu" en les relacions entre les universitats de tots dos països i ha agraït l'organització de l'esdeveniment al campus de la UAB, sobre la qual, ha afirmat que el seu "compromís amb la internacionalització és un exemple per a tots nosaltres". Pia Moret, en representació del Consell Interuniversitari de Catalunya, ha exposat algunes dades sobre el sistema universitari català i ha destacat l'oferta de titulacions en anglès i la importància de les institucions catalanes d'educació superior en els circuits internacionals d'intercanvi d'estudiants.

Al llarg de la jornada, els representants de les universitats índies visitaran el campus i es familiaritzaran amb el programa Erasmus+ i altres aspectes de la internacionalització del sistema universitari, així com amb el sistema de recerca de Catalunya. Alhora, les universitats catalanes tindran l'oportunitat de conèixer el sistema universitari indi i les seves relacions internacionals. A la tarda, la delegació índia es desplaçarà a Barcelona per visitar també la UB i conèixer-ne l'edifici històric.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de