Vés al contingut principal

La UAB projecta el llegat cinematogràfic de Billy Wilder

20 oct. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Sala Cinema de la UAB acull un cicle que repassa la trajectòria fílmica de Billy Wilder (1906-2002), un dels directors i guionistes de cinema més importants de la dècada dels 50 i 60 a Hollywood.  

 

imatge cicle cinema Billy Wilder

El títol del cicle “I’m a writer, but then nobody’s perfect” fa referència al seu epitafi, localitzat al cementiri de Westwood Village Memorial Park, Los Angeles (EUA). Un missatge que representa la ironia que hi era present a molts dels seus guions. 

El cicle Billy Wilder: soc guionista, però ningú és perfecte és una oportunitat per tornar a visionar algunes de les obres audiovisuals més representatives del productor d’origen austrohongarès i sis vegades guanyador d’un Òscar pel seu enfocament dramàtic, fos tràgic, romàntic o còmic.   

L’activitat, organitzada pel Departament de Comunicació Audiovisual i de Publicitat, amb el suport de la Unitat de Cultura en Viu, està disponible des del setembre fins al gener. Durant aquest període de temps, es projectarà mensualment una de les seves produccions. Al començament de cada jornada cinèfila, hi haurà una presentació a càrrec del professor associat de la Facultat de Comunicació de la UAB i impulsor d’aquest cicle, Ludovico Longhi. 

El públic podrà gaudir de manera gratuïta (limitat a l’aforament de la Sala Cinema de la UAB) de les versions originals subtitulades al castellà de les següents obres: “Perdición” (1944), “El crepúsculo de los dioses” (1950), “Sabrina” (1954), “Con faldas y a lo loco” (1954) i “El apartamento” (1960).  

A l’octubre, tindrà lloc la projecció de “El crepúsculo de los dioses”, una obra de cinema negre guanyadora de tres Òscar, que narra la història de Norma Desmond (interpretada per l’actriu Gloria Swanson), una persona reconeguda dins del cinema mut que, a causa de la decadència d’aquest gènere cinematogràfic, desapareix de l’espectre de les celebritats.  

Durant el mes de novembre, la comèdia romàntica “Sabrina” serà el principal reclam a la cartellera de la Sala Cinema. Sabrina Fairchild (interpretada per l’actriu Audrey Hepburn) és la filla del xofer de la família Larrabee. Després d’una temporada a París estudiant a una escola de cuina, Sabrina tornarà a la residència dels Larrabee i s’iniciarà una trama d’amor i no correspondència amb els dos germans.  

A finals de desembre, el públic interessat podrà visualitzar la pel·lícula “Con faldas y a lo loco”. Joe (Tony Curtis) i Jerry (Jack Lemmon) són dos amics músics que hauran de fugir dels gàngsters després de presenciar una revenja entre dues bandes rivals. Ambdós músics hauran de disfressar-se de dones i tocar a una banda femenina per no ser enxampats.  

Al gener, “El apartamento” serà l’última projecció d’aquest cicle. La guanyadora de cinc premis Òscar al 1960 narra la història de C.C Baxter (representat per Jack Lemmon), un oficinista d’una asseguradora que presta als seus caps les claus de la seva llar per a les seves trobades amoroses extramatrimonials. La situació canviarà quan en Baxter s’enamori d’una de les amants.   

Perdición”, la història d’un agent d’una asseguradora (interpretat per Fred MacMurray) que planeja assassinar al marit d’una clienta per cobrar una falsa assegurança d’accident, va ser l’encarregada de donar el cop de sortida al cicle el passat 27 de setembre.  

Per a més informació detallada sobre els horaris i la programació pots contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat

 

Dins de