Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB ofereix 5 tècniques de microscòpia a usuaris europeus en el marc del projecte NEP

20 març 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Servei de Microscòpia de la UAB posa a l’abast de la comunitat científica europea els serveis i les tècniques Cryo-TEM, LSCM, Perfilometry, SEM i TEM, en el marc del projecte europeu NEP.

Patró en la nanoescala / patrón en la nanoescala

El Servei de Microscòpia de la UAB forma part del projecte europeu NFFA-Europe Pilot (NEP), que facilita l'ús d'infraestructures de recerca compartides en nanociència i nanotecnologia. La UAB posa a l'abast de la comunitat científica europea 5 tècniques i equips de microscòpia. Es tracta d'un microscopi Cryo-TEM (Cryo-Transmission Electron Microscopy), un microscopi LSCM (Laser Scanning Confocal Microscopy), un microscopi SEM (Scanning Electron Microscopy), un microscopi TEM (Transmission Electron Microscopy) i un equipament de perfilometria.

La iniciativa també posa a l’abast del personal investigador tot un conjunt de serveis cientificotècnics d’arreu d’Europa per tal de facilitar l’ús d’instal·lacions on efectuar caracteritzacions que no es poden fer a la Universitat.

D'aquesta manera el projecte proporcionarà accés gratuït a un ampli conjunt de serveis als usuaris i en suport a l'excel·lència de la ciència i la tecnologia, alhora que s'abordaran els reptes complexos de la nanociència. Mitjançant l'ampliació i consolidació del funcionament d'una infraestructura de recerca distribuïda interoperable per a la nanociència, el projecte donarà suport a la investigació sobre materials i sistemes funcionals a la nanoescala i la microescala.

Més informació:

Pàgina web del Servei de Microscòpia Electrònica de la UAB

Pàgina web del Projecte NEP
 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Aliança pels objectius

Dins de