Vés al contingut principal

La UAB manté la seva posició al rànquing de Xangai

22 ag. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB se situa entre les 201 i les 300 millors universitats del món segons el prestigiós rànquing de Xangai (ARWU), manté la posició que va assolir l’any 2019 i continua sent la segona universitat catalana més ben posicionada en aquest rànquing que analitza més de 1.800 universitats de tot el món.   

Campus buit. Gespa i pont de la Cívica

La UAB continua, des de l'any 2019, situada entre les 201 i les 300 millors universitats del món segons la nova edició de l'Academic Ranking of World Universities (ARWU) -conegut com a rànquing de Xangai- que analitza més 1.800 universitats de tot el món i publica el rànquing de les 1.000 millors.  

Això significa que la UAB és la segona universitat catalana més ben posicionada, per darrere només de la Universitat de Barcelona, i es col·loca en segona posició a nivell espanyol -juntament amb Universitat Complutense de Madrid, la Universitat de Granada, la Universitat de València i l'Autònoma de Madrid. En el següent tram (301-400) de la llista, es troben la Universitat del País Basc i la Universitat Pompeu Fabra. 

Un cop més, el rànquing mundial el lideren les universitats americanes. Les primeres posicions són per a Harvard, Stanford i el MIT, mentre que Cambridge, primera europea, se situa en quarta posició. 

L’Academic Ranking of World Universities (ARWU) es va publicar per primer cop el juny de 2003. ARWU considera sis indicadors objectius per classificar les universitats: el nombre d’estudiants i professors guardonats amb el Premi Nobel o amb la Medalla Fields, el nombre d’articles científics d’alt impacte seleccionat per Thomson Reuters, el nombre d’articles publicats a les revistes Nature i Science, el nombre d’articles indexats al Science Citation Index – Expanded and Social Sciences Citation Index, i el rendiment relatiu de cada universitat. 

Per veure el rànquing, podeu consultar aquest enllaç

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de