Vés al contingut principal

La UAB liderarà la creació d'un clúster europeu de projectes de recerca sobre migració

30 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La catedràtica de Sociologia de la UAB Teresa Sordé-Martí liderarà la creació del clúster EU Migration Research de projectes de recerca europeus de l'àrea de migracions.

Dibuix representatiu del fenòmen migratori
istock/Route55

Teresa Sordé-Martí, catedràtica del Departament de Sociologia de la UAB i investigadora principal del projecte H2020 “Refuge-ed: Effective practices in education, mental health and psychosocial support for the integration of refugee children” ha assumit l'encàrrec de l'Agència Executiva d’Investigació Europea (REA) de liderar i organitzar la creació d'un clúster que inclou projectes de l'àrea de migracions finançats amb fons de la Unió Europea.

L'agrupació, anomenada EU Migration Research, es compon de 39 projectes H2020 i Horizon Europe, ja sigui en curs o finalitzats. El seu objectiu principal és potenciar l'impacte científic, polític i social dels projectes mitjançant l’establiment de sinergies i línies d'actuació col·laboratives per als propers anys.

L'objectiu del clúster, un tipus d'iniciativa que ja s'està duent a terme en altres àrees de recerca, és promoure sinergies productives, una millor coordinació i, en darrer terme, millorar l'impacte polític i social de les investigacions finançades amb fons públics.

A la primera reunió, celebrada el 2 de maig passat, es van acordar tres objectius específics: crear un espai de treball compartit per coordinar esforços dins del grup, utilitzar les xarxes existents de cada projecte per promoure una xarxa amb efecte multiplicador i organitzar i coordinar espais que ajudin a assolir un impacte polític d'aquestes investigacions. Amb aquesta finalitat es preveu organitzar taules de discussió política i policy briefs, i aprofitar la conjuntura que ofereix la presidència espanyola del Consell de la UE.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Pau, justícia i institucions sòlides
  • Aliança pels objectius

Dins de