Vés al contingut principal

La UAB és la primera universitat generalista en captació de fons Horizon 2020 a Catalunya i al conjunt de l'Estat

05 abr. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB ha participat en 191 projectes del programa europeu Horizon 2020, amb un finançament total assolit de 85,89 milions d’euros segons les dades del Dashboard de la CE.

Horizon 2020

El programa europeu de finançament de recerca i innovació Horizon 2020 ha finalitzat, amb molt bons resultats per a la UAB. Pel que fa a la posició global respecte d’altres entitats de recerca, la UAB és la tercera universitat que rep més finançament d'Espanya i la sisena entitat de recerca de l’Estat. A nivell català és la segona universitat de Catalunya en captació de fons de la Unió Europea, després de la Universitat Politècnica de Catalunya, situant-se com a primera universitat generalista en captació de fons tant a Catalunya com al conjunt de l’Estat.

La universitat ha participat en un total de 191 projectes del H2020, tot obtenint 85,89 milions d’euros de finançament. Es tracta d’una millora destacada respecte del Setè Programa Marc de la UE, l’anterior programa europeu de finançament de la recerca, on la UAB va obtenir 160 projectes per un import de 42,91 milions d’euros.

Dashboard CE

Taula amb els resultats per a entitats d'Espanya, extreta del Dashboard de la CE.


Per àrees, en destaca el finançament rebut per la UAB per a projectes relacionats amb el medi ambient i l’eficiència de recursos, amb 7,22 milions d’euros; els vinculats a la seguretat alimentària, l’agricultura i silvicultura sostenibles, la recerca marina i marítima i les aigües continentals, amb 4,18 milions d’euros; així com aquells sobre societats inclusives, innovadores i reflexives, amb un finançament de 3,36 milions d’euros. Els programes de l’European Research Council (ERC) han suposat un finançament de 33,35 milions d’euros, i les accions Marie Sklodowska-Curie 22,34 milions d’euros per a la UAB. En aquest darrer programa la UAB és la segona entitat en captació de fons en tot l’Estat, només darrera del CSIC.

El programa Horitzó 2020 ha comptat amb un pressupost total de 76.880 milions d’euros per al conjunt dels estats membres de la Unió Europea, estructurat en diversos pilars. La UAB ha rebut 58,99 M€ en el pilar de Ciència Excel·lent; 20,39 M€ en el de Desafiaments Socials; 3,82 M€ en Lideratge Industrial; i 1,29 M€ en Ciència amb i per a la Societat. A més, la UAB ha rebut 594.587 € per a projectes transversals; 422.923 € en participació i difusió de l’excel·lència; així com 372.312 € per al programa de recerca i formació d’Euratom.

Més informació:
Dashboard de la CE
 

Dins de