Vés al contingut principal

La UAB es classifica en la posició 209 del món en el rànquing QS

10 juny 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La UAB millora quatre posicions respecte de l’edició anterior del rànquing QS World Universtiy Rankings 2022 i se situa en la 209. La classificació destaca la reputació acadèmica de la universitat.

Espais del campus

Segons les dades de l’edició del rànquing QS World Universtiy Rankings 2022, la UAB se situa en la posició 209 mundial, tot millorant quatre posicions respecte de l’edició anterior. En l’edició d’enguany QS proporciona també dades del percentil en que se situen les universitats. Això permet veure com la UAB està actualment dins del 16% de les millors universitats del món, i amb una tendència que ha millorant any rere any. Pel que fa a les universitats espanyoles, la UAB ocupa la tercera posició, per darrere de la UB i la UAM.

A nivell global, la UAB obté una puntuació de 42,6 sobre 100 (en l’edició de 2021 era de 40,09 sobre 100). Cal tenir present que totes les puntuacions es donen respecte a la universitat situada en primera posició, a la qual se li atribueix una puntuació igual a 100.

La UAB sempre ha destacat en el criteri que mesura la reputació acadèmica i continua gaudint d’una reputació acadèmica molt bona entre els acadèmics d’altres universitats. Aquest fet és fonamental per explicar la posició de la UAB al rànquing global, ja que aquest indicador, en què la UAB obté 60,8 punts, representa el 40% de la puntuació total.

La UAB també ha experimentat millores en altres criteris d’avaluació. En el criteri de “cites per
acadèmic normalitzat”, té una lleugera millora de 89,7 cites per acadèmic a 90,3 que fa que guanyi més de 13 punts (de 39,9 a 52,7) en la puntuació obtinguda.  Pel que fa als criteris d’internacionalització, en el percentatge de PDI estranger la UAB passa de l’11,4% a l’11,1%, però l’indicador d’estudiants estrangers té una petita millora del 12,6% al 12,8%, reflectida en un petit augment de la puntuació i de les posicions en la taula.

Per a l’elaboració del rànquing, QS sol·licita directament a les universitats dades del darrer curs acabat (2019-2020) i obté el nombre de cites dels darrers sis anys (2014-2019) a partir de la informació de la base de dades científica SCOPUS d’Elsevier.

Més informació:
Pàgina web del rànquing QS

 

Dins de