Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB distingeix la docència innovadora i engrescadora del professor Carles Górriz

07 maig 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Carles Górriz, professor del Departament de Dret Privat, ha rebut avui el Premi a l'Excel·lència Docent de la UAB d'enguany en un acte institucional en què la vicerectora d'Estudis i de Qualitat, Tatiana Rovira, ha lloat els seus valors com a docent tot destacant la capacitat per "transmetre curiositat" a l'alumnat, que és justament allò que fa que "ens apassionem" pel coneixement.

Carles Górriz

Rovira ha explicat que, en aquesta sisena edició del guardó, han estat presentades onze candidatures de nou centres diferents, fet que demostra que es tracta d'un "premi consolidat". La vicerectora ha desglossat els valors que el tribunal ha destacat especialment en distingir el professor Górriz, com ara la seva implicació institucional, el caràcter innovador de la seva docència o els resultats molt favorables que ha obtingut en la valoració de l'alumnat. Per la seva banda, la presidenta de la Comissió Acadèmica del Consell Social de la UAB, Montserrat López, ha subratllat que l'excel·lència docent que representa Górriz és "vital per dotar d'habilitats professionals l'alumnat" i ha fet extensiu el seu reconeixement a tot el personal docent de la Universitat per la seva tasca en aquest sentit.

Górriz ha estat presentat pel seu padrí, el professor de dret públic internacional Josep Maria de Dios, qui l'ha descrit com "un docent magnífic i una gran persona". Segons De Dios, abans d'aquest reconeixement institucional Górriz ha obtingut ja "el reconeixement de l'alumnat" amb detalls com el fet d'haver apadrinat nombroses promocions de la Facultat de Dret. Amb aquesta distinció, ha afirmat, "estem posant en relleu els mèrits que tot professor ha de tenir en compte en la seva tasca".

Górriz ha pres la paraula per oferir una lliçó magistral en què ha explicat com introduiria el seu alumnat en el tema de la defensa de la competència, tot explicant els cinc tipus d'acords il·lícits que es preveuen en aquest camp i dinamitzant una sessió pràctica a partir del cas de l'actuació de la Comissió Europea davant d'Apple. El guardonat ha agraït la col·laboració dels seus col·legues del professorat, del personal administratiu i de l'alumnat, i ha defensat la importància d'impartir docència de manera entretinguda, fomentant l'argumentació i estimulant l'aprenentatge mutu perquè, citant a Robert Heinlein, "quan un ensenya, dos aprenen".

El premi, adreçat a tot el professorat de la UAB amb més de deu anys de dedicació, té una dotació econòmica de 5.000 euros, repartits en dos anys, que es destinaran a la millora de la docència. En les edicions anteriors, ha estat atorgat a Sònia Parella, Gemma Puigvert, Sergi Robles, Carme Mangiron i Sònia Casillas.

Dins de