Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

La UAB acollirà la primera conferència de recerca de l'ECIU University

18 jul. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El proper mes d’octubre tindrà lloc a la UAB l’ECIU University Research Conference, la primera conferència adreçada tant a la comunitat universitària com als actors del territori, incloses les empreses, administracions públiques i societat civil, per proposar i compartir iniciatives de recerca basada en reptes. Amb més de 200 participants, està organitzada per l’ECIU University en el marc del projecte «ECIU University Research Institute for SMART European Regions» (SMART-ER), que ha rebut finançament del Programa Marc de Recerca i Innovació Horitzó 2020, i del projecte finançat per Erasmus+ «ECIU University» (ECIUn+), i està coordinada per un comitè científic integrat per membres de les 12 universitats d’ECIU.

Smart-er ECIU

Els dies 3 i 4 d’octubre de 2023 la UAB acollirà la primera conferència per abordar reptes en el marc de l’ECIU University. La conferència, que ja compta amb 220 persones inscrites, pretén proporcionar un fòrum per debatre reptes comuns, forjar noves col·laboracions i contribuir a la implementació de polítiques compartides per millorar la resiliència de les ciutats i de la societat. Al llarg de les jornades tindran cabuda diferents sessions, sessions plenàries amb temes d’interès transversal i sessions basades en reptes concrets, i també es mostraran  els resultats d’algunes de les iniciatives de recerca basada en reptes implementades dins del projecte SMART-ER.

A l'esdeveniment participarà personal de les universitats membres de l’ECIU University (personal investigador, alumnat i personal d’administració i serveis), així com d'ajuntaments, entitats del tercer sector, empreses i stakeholders externs interessats a compartir i proposar reptes dins dels àmbits temàtics actuals d’ECIU: energia i sostenibilitat, economia circular, transport i mobilitat i comunitats resilients.

L’Institut d’Investigació per a les Regions Europees Intel·ligents (SMART-ER) de l’ECIU University és una aliança d’investigació, innovació i educació que permet a totes les universitats membres abordar conjuntament reptes socials complexos que formen part del marc dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, per tal de fer que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, flexibles i sostenibles. L’objectiu del projecte és recolzar la dimensió de recerca i innovació de l'ECIU University, seguint la seva estratègia compartida, integrada i a llarg termini, i en sinergia amb la seva dimensió educativa. En l’actualitat hi ha 17 projectes de recerca emmarcats en SMART-ER, finançats pel programa Llavor (Seed) i pel programa de pilots de Ciència Ciutadana, 7 dels quals compten amb la participació de la UAB: BiciZen, CARE Citizen Arenas, ECIU-UTC, EASEM, INSCE, BrownBin, i RN4EUHEALTH.

Més informació:

https://www.eciu.eu/conference/eciu-university-research-conference

https://www.uab.cat/web/proyecto-smart-er-1345836766878.html

Dins de