Vés al contingut principal

La UAB a la 6a temporada de «Universo sostenible»

25 abr. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La nova temporada de la sèrie de divulgació científica «Universo sostenible», coproduïda per Crue Universitats, comença a emetre’s el 3 de maig a La 2 de TVE, dins del programa La aventura del saber. Tres investigadors de la UAB participen en aquesta sisena temporada, que comprèn nou capítols, que també podran veure’s en les plataformes de les universitats participants i alhora coproductores.

Carátula Universo sostenible

Igual que en les anteriors edicions, en aquesta temporada diferents persones de la comunitat científica de l’àmbit universitari expliquen de manera senzilla les claus dels avanços en els projectes de recerca relacionats amb els progressos tecnològics que tindran un impacte important en un futur pròxim.

La sisena temporada compta amb la participació de tres investigadors de la UAB: Michael J. Edel, investigador del Departament Ciències Morfològiques, que intervé en un capítol dedicat a les cèl·lules mare; Daniel Sol, investigador del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d’Ecologia i del CREAF, que participa en un capítol dedicat a la intel·ligència dels ocells, i Gonzalo Seco, catedràtic del Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes, que participa en un capítol sobre les tecnologies 5G.

Altres temes d’aquesta nova etapa són el canvi climàtic, les malalties neurodegeneratives, els efectes de la desforestació en la biodiversitat, l’impacte del sucre en la salut, les erupcions volcàniques, la vegetació en la qualitat de les aigües i la posidònia oceànica.

El programa La aventura del saber cerca aprofundir en la transmissió a la ciutadania d’un coneixement rigorós de la realitat perquè sigui més crítica i responsable en les seves decisions. D’altra banda, aquest projecte transmèdia permetrà també conèixer la reacció de la ciutadania davant els projectes científics presentats.

Universitats participants

El projecte «Universo sostenible» és el resultat d’una coproducció dels serveis d’audiovisuals i les unitats de comunicació científica de 29 universitats pertanyents a Crue Universitats Espanyoles: Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat de Cantàbria, Universitat de Castella-la Manxa, Universitat Catòlica San Antonio de Múrcia, Universitat de Còrdova, Universitat a Distància de Madrid, Universitat d’Extremadura, Universitat de Granada, Universitat de les Illes Balears, Universitat de la Laguna, Universitat de Lleó, Universitat de Màlaga, Universitat Miguel Hernández d’Elx, Universitat de Múrcia, Universitat Nacional d’Educació a Distància, Universitat Nebrija, Universitat Politècnica de Cartagena, Universitat Politècnica de Madrid, Universitat Politècnica de València, Universitat de Salamanca, Universitat de Santiago de Compostel·la, Universitat de Sevilla, Universitat de València, Universitat de Valladolid i Universitat de Vigo.

La iniciativa és coordinada pel Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València, que ha desenvolupat el disseny del format audiovisual i n’ha dut a terme la producció executiva.

Tots els vídeos de «Universo sostenible» amb participació de la UAB

Dins de