Vés al contingut principal

La Sala Teatre acull un assaig general de la «Missa de Rèquiem» de Mozart

19 maig 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Cor de la UAB dirigit per Poire Vallvé—, el Cor de Farmàcia de la UB i l’Orquestra Salvat Ensemble —dirigits per Ahmet Süleyman— ofereixen un concert de la Missa de Rèquiem, a l’Església de Sant Vicenç de Sarrià, al districte barceloní de Sarrià-Sant Gervasi, el divendres 26 de maig, a les 18.30 h. El passat dimecres 24 de maig, a la Sala Teatre de la UAB, es va fer un assaig general obert al públic d'aquesta obra musical, una de les obres més transcendentals de Wolfgang Amadeus Mozart. 

Cors universitats

Més de seixanta cantaires i músics de tres agrupacions musicals amb un llarg recorregut històric faran ressonar la Sala Teatre de la UAB amb la interpretació de l’última obra que el compositor i músic austríac va compondre abans de la seva mort, però que no va aconseguir completar. El compositor Franz Xaver Süssmayr, qui també fou el seu alumne, va ser l’encarregat d’acabar-la. La Missa de Rèquiem, basada en els textos llatins per al rèquiem, l’acte litúrgic de caràcter catòlic, que s’organitza amb la mort d’una persona, és considerada una de les genialitats més importants de la història de la música sacra perquè capta el sentiment religiós en tota la seva esplendor.  

El públic podrà gaudir el 24 de maig, a les 20.15 h, de forma gratuïta, limitat a l’aforament de l’espai reservat, d’una peça de 50 minuts que Mozart va compondre originalment per a orquestra, cor i les veus solistes (tenor, baix, soprano i contralt).  

Aquest assaig obert al públic és una oportunitat per escoltar en directe a dues corals universitàries amb un recorregut històric destacat per tot el territori català.  

El Cor de la Universitat Autònoma de Barcelona —dirigit per Poire Vallvé des del 2001— va néixer a la Facultat de Medicina l’any 1982 de la mà de Baltasar Plans, el primer director, que juntament amb un grup d’estudiants i professors van prendre la iniciativa de crear un cor.  

El Cor de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona —dirigit per Ahmet Süleyman— és una agrupació musical formada des del 1994. L’any 2018, aquest cor va fundar l’Orquestra Salvat Ensemble, un grup professional que els acompanya en totes les produccions que ho requereixen. 

I els solistes: Marta Garcia, soprano; Mariona Llobera, contralt; José Luís Casanova, tenor i Pau Armengol, baix.  

Els membres de la comunitat universitària que no puguin venir a aquest assaig general també tenen l’oportunitat d’assistir al concert el divendres 26 de maig, a les 18.30 h, a l’església de Sant Vicenç de Sarrià, un espai idíl·lic per escoltar la música coral.  

Si voleu més informació sobre l'activitat, la programació o qualsevol inquietud artística que vulgueu compartir, podeu contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat, les nostres xarxes socials o el nostre canal de Telegram, @culturaUAB. A més, us podeu subscriure al nostre butlletí per no perdre-us qualsevol novetat en la programació.   

Dins de