Sala de premsa

La FM2018 reivindica l’Autònoma com a #UniversitatRefugi

FM2018

Sota el lema “l’Autònoma Acull”, la Festa Major d’enguany celebra els dos anys d’existència del Programa Acollida de persones refugiades a la UAB. La FM també s’estrena com a Festa Q, un espai d’oci amb recursos i serveis vinculats a la salut, el benestar i la qualitat. La FAS tindrà el seu estand de 13 h a 17 h a la Plaça Cívica i de 14 h a 21 h a la Plaça del Coneixement.

31/10/2018

El Programa Acollida de la FAS treballa des de fa dos anys per enfortir el paper de la UAB en la defensa dels drets de les persones en cerca de refugi. És per això que, amb l’objectiu de visibilitzar i sensibilitzar sobre els drets de les persones refugiades, la Festa Major d’enguany té un conjunt d’activitats relacionades amb aquesta temàtica.

Sota el lema #UABrefugi: l’Autònoma acull, el pròxim 8 de novembre algunes persones beneficiàries del Programa Acollida, i que actualment viuen a la Vila, donaran el tret de sortida a la FM2018 amb el pregó de la Festa Major. Aquest serà el primer espai dedicat a fomentar la reflexió necessària per a la transformació de la universitat com a espai educatiu i social veritablement inclusiu.

A més, el Programa Acollida presentarà l’activitat “La universitat, un espai lliure de racisme?”que es podrà visitar de 13 h a 16 h a la Plaça Cívica. Es tracta d’un circuit tancat amb quatre espais de reflexió on els participants acabaran composant una reflexió general sobre el racisme a la universitat i els propis prejudicis i comportaments al respecte. 

Tant les persones vinculades al Programa Acollida de la FAS com les tècniques referents de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) que treballen al dispositiu de la Vila Universitària, tindran un estand a la Cívica on podreu informar-vos de la tasca de la UAB en matèria de refugi.

La FAS a la FM2018

A més de formar part de l’epicentre de la festa amb el Programa Acollida, la Fundació Autònoma Solidària (FAS) també farà activitats relacionades amb els programes d’acció social relacionats amb el medi ambient, la salut i la justícia.

A partir de les 13 h i fins les 17 h, a la Fira d’Entitats de la Plaça Cívica s’hi realitzaran diferents activitats com “La presó no és lloc d’acollida”, una activitat per reflexionar al voltant de la criminalització de la migració tant a Catalunya com a nivell europeu; i també “La migració mediambiental: forçada o voluntària?”.

Des de les 14 h i fins les 21 h, a la Plaça del Coneixement hi podrem trobar totes les activitats relacionades amb el programa de Salut de la FAS. Des del Xiringu, que ens permetrà fer consultes i trobar diversos materials de salut sexual com preservatius i lubricants, alcoholímetres, jocs i informació sobre drogues, sexualitat i gènere; fins a un grup d’Agents de Salut que recorreran els espais de la Festa Major i posaran a prova allò que sap fer la gent.

Novetats

Aquest serà el primer any on la UAB s’estrena com a Festa Q. Es tracta d’un projecte de la Subdirecció General de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya que dona un distintiu als espais de música i ball que compten amb recursos i serveis relacionats amb la salut i el benestar. L’objectiu és promoure la prevenció i la reducció dels riscos associats amb el consum i la festa.