Vés al contingut principal

La FAS clou el curs amb un acte ple de valors i solidaritat

02 juny 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Fundació Autònoma Solidària (FAS) de la UAB fa balanç del curs acadèmic 2022-2023 amb un acte institucional el dijous, 1 de juny, a l'edifici Rectorat, en el qual els estudiants voluntaris han estat els protagonistes. L’acte ha servit per agrair i reconèixer totes les persones implicades en les tasques que duu a terme la FAS.

ActeCloendaFAS2023

Javier Lafuente: "L'acció de la FAS repercuteix molt positivament en les persones que hi participen, i especialment en els estudiants".

La presentació de l’acte, que va tenir lloc a la Sala d’Actes del Rectorat de la UAB, la va dur a terme l’Àlex Figueruelo, estudiant de periodisme a la UAB. El director de la FAS, Jordi Prat, va agrair a estudiants, entitats, professorat i Equip de Govern el seu suport perquè “tots vosaltres feu possible la FAS”. A més de ser un acte per al reconeixement i agraïment, el director també va voler destacar que l’acte era per a reflexionar al voltant de la tasca social i solidària de la UAB. Alhora va destacar la gran “professionalitat i compromís” de la vintena de persones que formen l’equip de la FAS.

A continuació, el presentador va convidar als assistents a jugar mitjançant l’aplicació Kahoot!, amb la finalitat de conèixer algunes de les dades de balanç més rellevant d’aquest curs acadèmic de la FAS. Els jugadors van haver de respondre qüestions relatives al nombre de persones beneficiàries de la tasca de la FAS, el congrés nacional d’ApS o el programa Multakana.

Tot i que encara no s’ha tancat del tot l’activitat del curs, aquest 2022-2023 més de 2.300 persones han estat beneficiàries de l’activitat de la FAS (PIUNE, Croma 2.0, UAB Impuls, etc.), 300 estudiants han fet un voluntariat i més de 4.000 persones han participat en activitats formatives o de sensibilització sobre temàtiques com ara asil, migracions, drets humans, justícia global, medi ambient o salut.

Algunes d’aquestes dades es van mostrar en l’acte en un audiovisual que presentava el resum de l’impacte de les activitats del darrer curs.

Tot seguit, va tenir lloc una taula rodona sobre «El voluntariat competent», on persones que han passat per programes de voluntariat han explicat com els ha servit la tasca social en la seva incorporació al món laboral. Hi van intervenir Daniel Arnau (tècnic d'Educació de l'Ajuntament de Rubí, que va estudiar Psicologia a la UAB); Pau Berbel (coordinador de projectes a l’Asociación Española contra el Cáncer, que va estudiar Dret i Psicologia a la UAB); Yousra El Gdari, (tècnica d’activitats a la Fundació Bayt al-Thaqafa, que va estudiar Sociologia a la UAB); Iris Kucinic (estudiant de 5è de Medicina, està fent pràctiques extracurriculars al programa de Salut de la FAS) i Abril Pericàs (estudiant de 4t d’Antropologia i actualment està fent amb la FAS un voluntariat al programa de mentoria amb una jove de secundària). La taula va ser moderada per Júlia Betrian, extreballadora de la FAS, actual membre del Consell Assessor de la FAS i gestora de projectes a la Filmoteca de Catalunya.

El rector va tancar l’acte tot agraint el personal de la FAS i els voluntaris que hi participen: “sou indispensables per dur-los a terme; gràcies al vostre esforç, al vostre entusiasme i a la vostra dedicació, any rere any la FAS desplega uns programes d’un alt valor social dels quals fem bandera i ens sentim molt orgullosos”.

La tasca de la FAS, segons el rector, contribueix positivament a assolir una societat millor i més justa. Per a Javier Lafuente, “la universitat pública, tal com l’entenem a la UAB, ha de tenir una vocació clara de servei a la comunitat i al territori i un compromís ferm amb el progrés de la societat”.

Més enllà del benefici social dels programes que promou i gestiona la FAS, l’acció de la Fundació “repercuteix molt positivament en les persones que hi participen i especialment en els estudiants. Som molt conscients que una universitat que es reivindica com a motor de transformació social ha de formar ciutadans crítics i compromesos amb la societat”.

Vídeo resum de l'activitat de la FAS el darrer curs 

Dins de