Vés al contingut principal

L'ICTA-UAB s'adhereix al programa "Science by Women"

28 jul. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'ICTA-UAB se sumarà a programa Elles Investigan (Science by Women), impulsat per vuitè any consecutiu per la Fundació Women for Africa amb l'objectiu de promoure el lideratge de les dones africanes en la investigació científica i la transferència de tecnologia, així com fomentar la capacitat dels centres de recerca als països d'origen.

 Science by Women _ Women for Africa Foundation _ ICTA_UAB

Les investigadores que obtinguin la beca passaran sis mesos al centre sol·licitat.

En aquesta edició del projecte de la Fundació hi participaran 21 centres de recerca distribuïts per tot Espanya, que rebran 22 científiques d'alt nivell. 

L'objectiu principal és capacitar les científiques africanes per abordar els grans reptes a què s'enfronta Àfrica a través de la investigació en salut i biomedicina, agricultura sostenible i seguretat alimentària, aigua, energia i canvi climàtic. 

Les investigadores que obtinguin la beca passaran sis mesos al centre sol·licitat. A més, s'uniran a les més de 100 científiques que han format part del programa en els darrers set anys i que actualment formen part activa de la Xarxa NOW IS AFRICA. 

Entre les novetats principals d'aquesta edició hi ha la incorporació de nous centres com el Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC) o l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB). A més a més, per segon any consecutiu, l'Institut de Salut Carles III oferirà dues beques.  

La vida de les dones es veu afectada de manera significativa per les repercussions del desenvolupament incontrolat; tanmateix, les barreres socials, estructurals i econòmiques en limiten la capacitat per afrontar els grans reptes del continent. Les disparitats de gènere en la ciència i la tecnologia, tant a nivell públic com privat, afecten la població africana en el seu conjunt. Reduir aquesta bretxa, que té greus conseqüències en el desenvolupament equilibrat i sostenible dels països africans, és vital per assolir un progrés a llarg termini i un creixement equitatiu. 

L'objectiu últim del programa és permetre que les investigadores africanes exerceixin un paper destacat en la transició d'Àfrica cap a una economia basada en el coneixement i la innovació, mitjançant una investigació que es pugui transferir a productes, processos, serveis i tecnologies que tinguin impacte a la vida de les persones. 

Podeu trobar les directrius i normes del procés de sol·licitud a la nostra pàgina web. El termini de presentació de sol·licituds romandrà obert fins al 30 de setembre.

Per a més informació: Mujeres por África 8th Edition – Science by woman – Mujeres por África (mujeresporafrica.es) 

Dins de