Vés al contingut principal

Jesús Castillón Motta guanya el Premi Gran Angular de literatura juvenil

08 nov. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La novel·la Predestinats de Jesús Castillón Motta, personal de la UAB que treballa a la Gestió Acadèmica de la Facultat de Ciències de l’Educació, ha estat l'obra guanyadora del premi Gran Angular. Per al jurat del premi, l’estructura d'aquesta obra de ciència ficció és sorprenent, fet que fa que enganxi des del principi.

JesusCastillonMotta

La novel·la Predestinats de Jesús Castillón Motta, personal de la UAB que treballa a la Facultat de Ciències de l'Educació, ha guanyat la 33 edició del premi Gran Angular. El llibre, amb una coberta feta per Ignasi Font, va adreçat als joves a partir de 14 anys.

La protagonista de la novel·la és l’Aurora, que viu en un futur on els homes s’han extingit i la societat està formada exclusivament per dones. Quan arriba el moment d’escollir els estudis universitaris, tria l’Escola de Visitants, una facultat envoltada de secretisme, on preparen les estudiants per cercar un remei que permeti tornar a tenir fills de sexe masculí.

Per a l'Anna Pauner, editora executiva de Cruïlla, "el llibre és un cercle perfecte que s'obre amb un succés molt impactant i que es tanca donant sentit a tot el que passa en la història; l'estructura és sorprenent i enganxa des del principi".

Jesús Castillón Motta va estudiar a la Universitat Autònoma de Barcelona, on es va titular com a Mestre en l’especialitat d’Educació Musical. Ha estat guanyador i finalista de diferents premis literaris.

Un premi amb 33 anys d'existència

L'Editorial Cruïlla i la Fundación SM van impulsar la creació del Premi El Vaixell de Vapor fa 39 anys i la del Premi Gran Angular fa 33 anys. L'objectiu pel qual s’han seguit convocant de manera ininterrompuda ha estat sempre el mateix: la voluntat de promoure la creació d’una literatura per a infants i joves en català, que els fomenti, amb autèntica qualitat literària, el gust per la lectura i els transmeti valors socials i humans.

 

Dins de