Sala de premsa

Inscriu-te al micromòdul sobre l'Europa fortalesa a la UAB

Europa fortalesa

Del 26 de juny al 15 de juliol de 2024, l’alumnat de la UAB pot participar en un nou micromòdul, amb reconeixement de 3 ECTS, que tractarà, de la mà d’experts i activistes socials i polítics, les migracions a Europa, els territoris fronterers, les polítiques europees, els discursos racistes i xenòfobs i els drets de les persones refugiades i migrants.

05/04/2024

En un context de desigualtats globals, conflictes armats, discurs d'odi i xenofòbia, les violacions dels drets humans contra els migrants, especialment les dones, els nens i les persones LGBTQI+, són alarmants. Aquestes qüestions són més evidents als territoris al voltant de les fronteres europees, actualment considerats zones no-legals. La narrativa social sobre els refugiats i la migració està influenciada pels mitjans de comunicació i les lectures parcials, soscavant la lluita pels seus drets. L'exclusió, la xenofòbia i la criminalització a l'Europa fortificada fan que els migrants i les persones racialitzades siguin més vulnerables.

Davant d’aquesta situació, el Consorci Europeu d'Universitats Innovadores (ECIU), conjuntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Fundació Autònoma Solidària (FAS), organitzen el micromòdul “Europa fortalesa: violacions dels drets humans contra migrants i refugiats a les fronteres d'Europa”, que vol ser una oportunitat estratègica perquè els futurs professionals siguin ciutadans crítics davant les violacions dels drets humans i l'augment dels discursos racistes i xenòfobs.

Amb la veu d’experts i activistes socials i polítics, es realitzaran sessions presencials a la UAB i online, tallers d’autoaprenentatge i sessions d’avaluació que permetran reforçar el paper comunitari de la universitat en la generació, l'apropiació i la promoció del coneixement i l'anàlisi crítica.

Tota la informació sobre els requisits per inscriure’s i el programa es troba aquí. Les inscripcions estan obertes fins el 15 d’abril.

Si tens qualsevol altre dubte, pots enviar un correu electrònic a eciu.admissions@uab.cat.