Sala de premsa

Forma part del #ComandoVoluntariat

ComandoV FAS

La FAS inicia les sessions informatives sobre els programes de voluntariat d’enguany. L’oferta contempla programes vinculats amb la justícia d’adults i menors, la mentoria de persones sol·licitants d’asil, l’acompanyament de persones hospitalitzades o el suport a l’aprenentatge per a infants. Vols saber quin voluntariat s’adapta més a tu? Vine a veure’ns i forma part del #ComandoV! 

14/11/2018

El curs 2018-2019 comença amb energia i des de fa uns dies ja estem buscant nous voluntaris i voluntàries per als programes de voluntariat de la Fundació Autònoma Solidària. Enguany l’oferta de voluntariat contempla fins a 8 programes diferents i et convidem a informar-te més sobre les teves preferències a través d’aquest formulari.
 
Des de la FAS promovem la participació activa dels estudiants, membres del PDI i PAS de la Universitat Autònoma de Barcelona en diferents programes de voluntariat, que aporten, entre d’altres coses, coneixement d’altres realitats existents, desenvolupa una actitud crítica i compromesa, contribueix a millorar la qualitat de vida de les persones beneficiàries i sobretot forma part d’un posicionament a favor d’una societat més cohesionada i un món més just.
 
Enguany, la FAS ofereix programes de voluntariat com:
  • Acollida: el programa d’acollida ofereix tres opcions de voluntariat dirigides a persones sol·licitants de protecció internacional que es troben en fase de primera acollida al Campus de la UAB.
  • CROMA 2.0: El programa CROMA 2.0 és una iniciativa de la FAS que promou la vinculació de la UAB amb centres de primària del Vallès Occidental amb presència d’alumnat amb risc d’exclusió social.
  • Justícia: El voluntariat de justícia afavoreix la integració social de les persones internes en centres penitenciaris. Amb aquest voluntariat podreu proposar, dissenyar i dur a terme activitats diverses tant a centres de justícia d'adults com de justícia juvenil.
  • Let’s Go: El programa socioeducatiu Let’s Go acompanya i dóna suport a l'alumnat de 2n d’ESO per a la millora de la seva competència en llengua anglesa.
  • Medi Ambient: al programa de Medi Ambient podràs contribuir a construir una universitat més responsable i en contacte amb el seu territori, a través de la promoció de l’educació ambiental al campus, del contacte amb la biodiversitat que ens rodeja, i d’altres activitats relacionades amb la sostenibilitat.
  • Recerca-Acció participativa: el programa de recerca-acció participativa posa en relació als infants i joves de 4 centres educatius de Roquetes, Ciutat Meridiana i La Guineueta amb el seu entorn, aproximant-los al seu territori en clau de recerca i propositiva.
  • Salut: amb aquest programa de voluntariat et dedicaràs a la promoció de la salut, especialment en quant a hàbits i consums saludables i salut sexo-afectiva, ja sigui en campanyes i accions en dates assenyalades o mitjançant la participació al Xiringu de Salut
  • Sociosanitari: el voluntariat sociosanitari promou la millora de qualitat de vida de les persones hospitalitzades o ingressades en centres sociosanitaris així com de les seves famílies i entorn cuidador.
  • UniX: el programa socioeducatiu UniX es dirigeix a implementar una acció educativa específica, l’objectiu de la qual és fomentar la competència matemàtica i la competència d’aprendre en grups reduïts de joves de 1r i 2n d’ESO.
Si vols tenir més informació sobre els voluntariats, pots assistir a les sessions informatives específiques de cada programa o pots emplenar el formulari de voluntariat per tal que contactem amb tu. Vine a formar part del #ComandoV, junts transformarem la societat!!