Vés al contingut principal

Els Ganàpies de la UAB fan història i coronen el 2 de 7 amb folre

15 des. 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
Els Ganàpies de la UAB van fer història el passat 11 de desembre durant el transcurs de la diada castellera d’hivern en què van aconseguir coronar per primera vegada un castell de 2 de 7 amb folre.
Diada d'hivern Ganàpies de la UAB
El passat 11 de desembre els Ganàpies de la UAB, la colla castellera de la universitat, va celebrar la diada d’hivern en motiu del 20è aniversari de la seva creació. Més de 600 persones i 6 colles castelleres universitàries (Ganàpies de la UAB, Arreplegats de la Zona Universitària, Bergants del Campus Terrassa, Emboirats de la UVic, Marracos de la UdL i Xoriguers de la UdG) van gaudir de la jornada festiva al llarg de tot el dia.

En el transcurs de la diada, els Ganàpies de la UAB i els Arreplegats de la Zona Universitària van fer història després d'assolir castells inèdits fins aleshores. Per una banda, els barcelonins van descarregar un castell de 3 de 8 amb folre, mai aconseguit en el món casteller universitari. Per l'altra, els Ganàpies de la UAB es van tornar a superar i van aconseguir dos castells únics en la seva història. En la primera ronda van poder descarregar un 9 de 6, mentre que en la segona van coronar un 2 de 7 amb folre que, finalment, va propiciar l’acabament de l’actuació ja que l’ambulància va haver de marxar per atendre alguns afectats.

Més enllà dels castells, però, la diada també va comptar amb altres activitats comunitàries. La jornada va començar a les 12.00 h del migdia amb un concurs de botifarra a la Plaça Cívica i es va acabar a les 19.00 h del vespre amb el concert de Jaume Barri i un sopar col·lectiu.

Dins de