Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El sociòleg Sergi Vidal, al consell de l'organització internacional que promou l'estudi de la població

10 jul. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El professor de Sociologia de la UAB i investigador del Centre d’Estudis Demogràfics (CED-CERCA) Sergi Vidal Torre ha estat escollit membre del nou Consell de l’EAPS (European Association for Population Studies) per al període 2024-2027. Es tracta d’una organització professional sense ànim de lucre que promou l’estudi de la població.

Cara del professor Sergi Vidal Torre

Les eleccions per a gestionar aquest organisme internacional, l’European Association for Population Studies (EAPS) es van celebrar per votació electrònica el passat mes de maig i hi van participar 622 membres. A més de Sergi Vidal Torre, formaran part del nou consell Anna Matysiak (vicepresidenta), Trude Lappegård (secretària general i tresorera), Raya Muttarak (membre) i el president Emilio Zagheni.

Sergi Vidal és professor agregat al Departament de Sociologia de la UAB i investigador al Centre d'Estudis Demogràfics, on coordina el grup de recerca Generations and Life Course. També és membre del Centre d'Excel·lència ARC per a nens i famílies al llarg de la vida d’Austràlia, i membre honorari de l'Institut Federal Alemany de Recerca de la Població.

Té experiència en diversos camps de la investigació demogràfica (per exemple, famílies i mobilitat espacial) i de la desigualtat social (en l'habitatge o el mercat laboral). La seva recerca adopta enfocaments transnacionals i del curs de la vida, i se centra en l’ús de mètodes quantitatius per a l'anàlisi de dades longitudinals.

Ha rebut finançament del Fons Europeu de Recerca (ERC Consolidator Grant, 2022-2027), del Fons Alemany d’Investigació (DFG Sachbeihilfe, 2015-2017) i del Govern espanyol (Ramon y Cajal, 2017-2022; I+D+i Retos de la Investigación, 2019-2021; I+D+i Generación del Conocimiento, 2022-2025), entre d'altres, per donar suport a la seva recerca.

Organització que estudia la població

L’EAPS organitza cada dos anys la conferència insígnia de la població europea i compta amb grups de treball sobre temes de població clau, així com xarxes d'actualitat que organitzen seminaris web i tallers de formació de manera regular. Té un programa de premis per als assoliments destacats dels membres en totes les etapes de la carrera. Va impulsar i donar suport a l'Escola Europea de Doctorat de Demografia, a l'European Journal of Population i a la sèrie de llibres «European Studies of Population». També va crear, i hi col·labora, Population Europe, la principal xarxa europea d'institucions de recerca.

És una comunitat oberta a investigadors de moltes disciplines amb interès en la recerca i la formació d'alta qualitat en estudis de població, com ara demografia, sociologia, economia, ciències de la salut, estudis regionals, història, dret i altres.

 

 

 

 

 

Dins de