Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El sociòleg Daniel Edmiston s'incorpora a la UAB amb un projecte Starting Grant sobre la pobresa a Europa

01 des. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'investigador Daniel Edmiston s'ha incorporat recentment a l'Institut de Govern i Polítiques Públiques i al Departament de Ciències Polítiques i Dret Públic de la UAB, i a principis de 2024 posarà en marxa el projecte WHOCOUNTS «Who counts? Incorporating a 'missing minority' to re-examini the profile, drivers and depth of poverty across Europe», de cinc anys de durada, reconegut amb una ajuda Starting Grant del Consell Europeu de Recerca (ERC).

Daniel Edmiston

Les enquestes sobre ingressos econòmics s'utilitzen sovint per calcular les estadístiques de pobresa a Europa, però no sempre tenen en compte totes les persones que viuen en aquesta situació. Excloure de les estadístiques oficials els qui no viuen en llars privades limita la capacitat per estudiar la pobresa i les seves causes. Molt més que merament tècniques o pragmàtiques, aquestes pràctiques reflecteixen un conjunt de judicis teòrics i normatius sobre qui compta a l'hora d'investigar la pobresa i la política social.

Amb una subvenció d’1,5 milions d'euros, el projecte WHOCOUNTS desenvoluparà i desplegarà nous conjunts de dades sobre els grups socials que sovint són invisibles en les estadístiques oficials de pobresa i l'avaluació de polítiques a Europa. Dirigit per Daniel Edmiston, el projecte abordarà els errors de falta de cobertura en les anàlisis distributives convencionals per millorar la nostra comprensió conceptual, metodològica i substantiva de la pobresa a tota Europa. L'equip de recerca liderat per Edmiston analitzarà dades de vuit països europeus tenint en compte la demografia, la dinàmica dels baixos ingressos i les intervencions polítiques. L'ús de conjunts de dades ajustades i no ajustades de les estadístiques de la Unió Europea sobre la renda i les condicions de vida (EU-SILC) proporcionarà estimacions més precises dels nivells de pobresa i matisarà les explicacions sobre la pobresa extrema.

Daniel Edmiston ha treballat anteriorment per a la Unitat d'Estratègia del primer ministre del Regne Unit, la London School of Economics, la Universitat d'Oxford i la Universitat de Leeds. Ha dut a terme recerques nacionals i comparatives basades en mètodes mixtos per examinar críticament els efectes de la política de benestar social.

Dins de