Vés al contingut principal

El professor Josep Maria Martí rep el Premi Ondas 2014

26 nov. 2014
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La dilatada i reconeguda trajectòria professional en l'àmbit de la radiodifusió de Josep Maria Martí, professor de la UAB, li ha valgut el premi especial del jurat en la 61 edició dels Premis Ondas celebrada el 25 de novembre passat.
Josep M. Martí rep el premi Ondas

Josep Maria Martí, professor del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat de la UAB, va rebre el premi especial del jurat dels premis Ondas per la seva trajectòria professional periodística al llarg de més de 40 anys i, de manera específica, per la seva aportació a la ràdio en el context espanyol i català.

Vinculat a la SER al llarg de la seva vida professional, l’última etapa (1989 a 2002) al capdavant de Ràdio Barcelona, Martí va afirmar que el seu premi és un reconeixement “als professionals que estem al darrere, buscant talent, gestionant les persones, treballant amb les idees” i va recordar la importància de la seva vessant dedicada a la docència  i l’orgull d’impartir-la “des d’una universitat pública” com és l’Autònoma . De fet, molts dels professionals que van intervenir a la gala varen tenir entranyables records per al “professor Martí”.

Martí és llicenciat en Ciències de la Informació per la Universitat Autònoma de Barcelona, professor del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat des de 1983 i investigador del grup de recerca GRISS-UAB. Va ser director del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat en el període 2006-2009 i vicedegà de la Facultat de Ciències de la Informació. També ha estat degà del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Entre els nombrosos mèrits acadèmics del professor Martí destaquen els llibres Les emissores comarcals a Catalunya (1982), Modelos de programación radiofónica (1984), i, en col·laboració, La radio: de la telegrafía sin hilos a los satélites (1985), Nuevos formatos de radio en USA (1995) i La ràdio a Catalunya (1996), així com diferents aportacions científiques derivades de la seva feina com a director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (OBS) del grup d’investigació consolidat GRISS-UAB.

Dins de