Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El consorci universitari dels Estats Units Big Ten Academic Alliance (BTAA) ha visitat la UAB

11 juny 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'objectiu de la visita de la BTAA és conèixer la UAB i la seva estratègia d'internacionalització, a més de la gestió del programa de mobilitat Erasmus+ i la creació i gestió del consorci ECIU (European Consortium of Innovation Universities) i de la ECIU University

Imatge dels participants de la reunió
Tots els participants de la reunió

El consorci universitari Big Ten Academic Alliance (BTAA) dels Estats d'Units ha visitat el 10 de juny, per primer cop, el campus de la UAB. Aquest consorci acadèmic per a la internacionalització de l’educació superior dels EUA agrupa 14 universitats estatunidenques: Michigan State University, Northwestern University, University of Michigan, The Ohio State University, Purdue University, Rutgers University, University of Wisconsin-Madison, University of Illinois Urbana-Cahmpaign, Pennsylvania State University, University of Iowa, University of Minnesota, Indiana University, University of Nebraska – Lincoln i University of Maryland.

Les activitats han tingut lloc a l'Oficina de Reptes. La vicerectora de Relacions Internacionals i Política Lingüística, la Dra. Laura Santamaria, els ha donat la benvinguda institucional i ha presentat la UAB. Tot seguit, la Kim Rapp, vicepresidenta adjunta de Relacions Internacionals de la Northwest University, ha presentat la delegació nord-americana i la finalitat de la seva visita: aprendre sobre les estratègies d'internacionalització a la UAB, l’ECIU University i Erasmus i compartir informació d'ambdues institucions per tal de crear sinergies. A continuació, la Katja Schustakowitz, cap de l'Àrea de Relacions Internacionals, ha introduït la gestió de la mobilitat dels programes Erasmus+, UAB Exchange Programme i el programa SICUE i com la UAB gestiona els fons rebuts. Per la seva part, la coordinadora insitucional de l'ECIU University Mireia Galí ha procedit a exposar el consorci ECIU i l'ECIU University. 

En acabar, la delegació, acompanyada per la tècnica de Relacions Institucionals-Internacionals, Montserrat Alegre, ha realitzat una expedició pel campus de la UAB i les instal·lacions de l'ICTA (Institut de Ciència I Tecnologia Ambientals), on els ha rebut la directora de l’institut, la Dra. Isabel Pont Dr. Graham Mortyn, que han detallat el funcionament i l’estratègia del centre.

 

 

Dins de