Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El Claustre vota el proper dimecres el projecte de nous estatuts de la UAB

13 juny 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El Claustre de la UAB es reunirà telemàticament el proper 19 de juny per aprovar el projecte d'Estatuts que ha estat elaborat al llarg del curs 2023-2024. D'aquesta manera, es complirà amb l'obligació establerta per la Llei orgànica del sistema universitari (LOSU), aprovada el 2023, que donava un termini de dos anys per elaborar uns estatuts nous a totes les universitats de l'Estat.

Claustre de la UAB

Per a l'elaboració dels nous estatuts de la UAB es va escollir una Comissió Redactora i es van crear quatre grups de treball (règim jurídic i estructures de la UAB; governança i estructures bàsiques de govern; comunitat i activitat universitària; règim econòmic i financer de la UAB, règim electoral i reforma) dels quals van formar part totes aquelles persones de la comunitat universitària que ho van sol·licitar.

Els debats i trobades d'aquests quatre grups de treball van estar coordinats per membres de la Comissió Redactora i les seves reflexions van ser recollides en un primer document que va ser posat a consideració de tota la comunitat universitària en un procés participatiu obert. Fruit d'aquest procés participatiu, l'avantprojecte va rebre al voltant de 800 aportacions que van ser debatudes per la Comissió Redactora i incorporades, majoritàriament, al document.

Seguidament, els membres del Claustre van presentar una quarantena d'esmenes a l'avantprojecte que van ser sotmeses a discussió i a votació en la reunió del 30 de maig passat. Ara, el projecte definitiu serà votat pels membres del Claustre en la nova reunió del dimecres, en sessió extraordinària, que es desenvoluparà a través de la plataforma Microsoft Teams a partir de les 9.30 h. La votació dels Estatuts romandrà oberta fins al dijous, 20 de juny, a les 10 h.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de