Vés al contingut principal

El català entra en la plataforma d'aprenentatge de llengües del programa Erasmus

18 set. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La Comissió Europea ha anunciat que el català formarà part de la plataforma OLS (Online Linguistic Support) del programa de mobilitat Erasmus+. L'OLS és una plataforma d'aprenentatge d'idiomes en línia adreçada a estudiants de mobilitat Erasmus amb l'objectiu de posar al seu abast els recursos lingüístics necessaris perquè puguin iniciar l'aprenentatge de la llengua del país que els acollirà abans d'arribar-hi. Aquesta plataforma incloïa fins ara les llengües oficials de les institucions europees i d'altres llengües incloses en programes universitaris, però en deixava fora el català, junt amb el basc i el gallec.

Estudiants

D'aquesta manera, el català és reconegut com a llengua de mobilitat internacional. Les universitats dels territoris de parla catalana -una de les regions lingüístiques amb major recepció d'estudiants de mobilitat de la Unió Europea-, agrupades a la Xarxa Vives d'Univeristats, han col·laborat amb la Generalitat de Catalunya per impulsar aquesta mesura. La incorporació del català a l'OLS era també un dels compromisos fixats en el Pla d'enfortiment de la llengua catalana en el sistema universitari i de recerca de Catalunya impulsat pel Departament de Recerca i Universitats.

La plataforma OLS permet saber a un estudiant de mobilitat, mitjançant un test en línia, quin és el seu nivell de comprensió i coneixement de la llengua o llengües de la universitat que l'acollirà durant la seva estada acadèmica i ofereix formació, com a mínim de nivell A1, de les llengües pròpies de la universitat de destinació. A més, el fet de participar en l'OLS garanteix que l'estudiant pugui seguir cursos en línia de perfeccionament de la llengua de la universitat d'acollida durant la seva estada acadèmica.

Tot i que la plena integració del català a l'OLS amb els mateixos continguts i recursos que la resta de les llengües que en formen part no es produirà fins al 2027, quan està prevista la nova licitació per a la plataforma, s'ha habilitat una pàgina web amb la mateixa estructura i tipus de contingut que ofereix la plataforma que enllaça amb el portal de referència de cursos en línia Parla.cat.

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Educació de qualitat

Dins de