Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona

El 14è Programa de Generació d'Idees impulsarà projectes sobre 'one health'

13 nov. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La pròxima edició del programa d'emprenedoria del Parc de Recerca UAB, adreçat a personal investigador i alumnat de doctorat, es dedicarà a idear i desenvolupar solucions innovadores per crear ecosistemes més equilibrats i sostenibles. El període d'inscripció per participar-hi ja s’ha obert.

Imatge de la 14a edició del Programa de Generació d'Idees

El Programa de Generació d’Idees del Parc de Recerca UAB té l’objectiu de fomentar l’esperit emprenedor i la cultura de la innovació i donar suport a la transferència d’idees del personal investigador i dels doctorands de tots els àmbits científics del campus de la UAB per respondre als reptes de la indústria i la societat.

Aquesta 14a edició del programa està enfocada en la visió one health - una sola salut, i busca idear i desenvolupar solucions innovadores a través de la interconnectivitat i la interdependència entre la salut humana, animal i ambiental.

El programa, que es desenvoluparà entre els mesos de gener i maig, consta de les fases següents:

• Ideació: les persones participants treballaran dinàmiques de grup, col·laborant amb les entitats que han proposat els reptes del Programa, per tal de crear projectes i equips multidisciplinaris.

• Formació i mentoria: sessions formatives mitjançant les metodologies de design thinking i lean start up, per exemple sobre la protecció del coneixement, models de negoci, finançament o com fer presentacions amb impacte, entre d’altres. Cada equip tindrà assignat un mentor expert que els guiarà i els ajudarà a validar el projecte.

• Prototipatge: els cinc projectes finalistes rebran ajuda per fer un prototip o disseny del projecte i presentar-lo.

• Concurs final: el dia 16 de maig els integrants de cada projecte presentaran les seves idees de negoci davant d’un tribunal d’experts, que seleccionarà els dos projectes guanyadors. El millor projecte guanyarà 2.000 euros, i la millor idea innovadora, 1.000 euros.

Les inscripcions al programa, que té places limitades, estan obertes fins al 21 de gener.

Aquesta edició compta amb el suport de Santander Universidades i amb la col·laboració de la Plataforma One Health.

Dins de